HARCÉL

Férgeknek nevezte ellenfeleit az esztergomi ellenzéki jelölt

Cserép János személyében sikerült közös polgármesterjelöltet állítania az ellenzéki erőknek Esztergomban. A korábbi momentumos politikus azonnal bizonyította is, hogy "méltó" a baloldali jelöltségre, hiszen rögtön minősíthetetlen módon nyilatkozott a konzervatív oldalról.
  • Szerző: ripost

Korábban az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó tett egyenlőségjelet a patkányok és a Fideszre voksolók közé. Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa pedig képződménynek titulálta Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét. A sort Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármester-jelöltje folytatta, droidoknak nevezve az Orbán Viktorra szavazókat.

Az esztergomi közös ellenzéki jelölt, Cserép János - akit az MSZP, a Jobbik, az LMP, a DK, a Párbeszéd, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogat - hű maradt a "balliberális hagyományokhoz" és bangónéi magaslatokba emelkedve így írt leendő ellenfeleiről:

"A férgeket ki kell ásni, a tetveket meg kell tizedelni, és engedni kell ezt a jobb sorsra érdemes várost paraziták nélkül növekedni, virágozni, gyümölcsöt hozni."

A kulturált politizálásról a jelek szerint nem sokat tudó jelölt négygyermekes esztergomi családapa (ugyan mit tanít gyermekeinek?), eredetileg rendszer- és szoftverfejlesztő mérnök, akit az esztergomi lakosok a 2006-ban létrehozott Szeretgom portál alapítójaként ismerhettek meg.

Cserép János a Momentum helyi szervezetének volt az elnöke, de a tavalyi országgyűlési választások előtt kilépett a pártból, mert nem értett egyet különutas politikájával. Független jelöltként indult el ezután a voksoláson, ahol 1,49 százalékos eredményt sikerült elérnie.

Közben már a Fidesz is jelöltet állított Esztergomban. Hernádi Ádámot, a város turizmusáért felelős miniszteri biztost indítják a kormánypártok Cserép János ellenében. A városban 2014 óta a kormánypárti Romanek Etelka a polgármester.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?