HARCÉL

Emberkísérlet? Kiszivárgott, mit művel rabjaival az Iszlám Állam

Olyan kísérletekről szóló dokumentumokat találtak, melyekben a szulfátfélék halálos dózisáról is szerepeltek adatok. Képesek kiirtani az emberiséget!

Az Iszlám Állam dzsihadistái korábban is előszeretettel mérgezték meg a foglyok ételét és italát különféle rovarirtó vegyületekkel. De a moszuli egyetemen talált dokumentumokat olvasván a biztonsági erők attól tartanak, hogy a terroristák könnyen feloldható anyagokkal próbálják megmérgezni a nyugati ételkészleteket - írta az Express-re hivatkozva a hirado.hu.

Az egyetemen talált dokumentumok embereken végzett kísérletek eredményeit tartalmazzák. Az Iszlám Állam katonái tallium-szulfátot adtak egy rabnak – egy színtelen, íztelen sófélét -, ami magas lázat, rosszullétet, agyi ödémát okozott nála. Az illető 10 napon belül meghalt. A tallium-szulfátot számos nyugati országban értékesítik, általában a patkányok ellen használják.

Az Iszlám Állam három éven keresztül használta a moszuli egyetemet – a legnagyobb közel-keleti oktatási intézményt – vegyi fegyverek fejlesztésére, de az egyetem januári visszafoglalása után a dzsihadisták átmenekültek a kalifátus másik fellegvárába, Rakkába. A Times már korábban cikkezett a vegyi fegyverek fejlesztésére felvett szakértőikről, akik a világ minden tájáról érkeztek hozzájuk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?