Létrehozva: 2019.06.24.

Elképesztő butaságok az előválasztási vitában

Folytatódik, és valószínûleg még erõteljesebb sebességre kapcsol az ellenzéki kiszorítósdi - minderrõl azt követõen gyõzõdhettünk meg, miután megnéztük a fõvárosi ellenzéki roncsderbi három jelöltjének televíziós vitáját - írja az Origo.hu.

A jelöltek programszerűsége között sincsen sok egyezés, azonban a személyes ellentétek közöttük még ennél is nagyobbak. Míg a bukott televíziós, Kálmán Olga demagóg agresszivitásával és kínos tudatlanságával tűnt ki, addig Karácsony Gergely szakmányban állított valótlanságokat, a Momentum jelöltje pedig a magántulajdon intézményének eltörlésére tett több utalást.

Az Origo.hu szerint egy kereskedelmi televízió kamerái előtt folytatott közel másfél órás vita elején

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum Mozgalom jelöltje nekiment Kálmán Olgának.

Kálmán Olga agresszív volt, Gyurcsány Ferenc jelöltje láthatóan főnöke utasításait követte.

A volt tévés műsorvezetői kérdésre nem tudta megmondani, mennyibe kerül egy nyugdíjas bérlet, míg Kerpel-Fronius Gábor azt nem tudta, mennyibe kerül egy diákbérlet. A bukott tévés azt sem tudta, hogy a budapestiek hány százalékának van autója.

Ezt követően próbáltak a műsorban rátérni arra, hogy az egyes jelöltek tulajdonképpen mit is tennének ezzel a várossal.

Karácsony Gergely, az alkalmatlanságát öt éve bizonyító, a csőd szélén álló Zugló polgármestere azt állította, hogy fásítást indítana a fővárosban, miközben Zuglóban állandósultak az elmúlt öt évben a fairtások. Karácsony is odaszúrt Kálmán Olgának elektromosbusz-ügyben, majd pedig összevesztek azon, hogy Kálmán Olga elvette a szót Karácsonytól.

A Momentum jelöltje gyakorlatilag

nekiment a csoknak és a magántulajdon intézményének. Bejelentette: lakatlansági adót vezetne be.

Kálmán Olga erre rögtön nekiment a Momentum kommunisztikus gondolatokkal rendelkező jelöltjének. Lakásügyekben egyébként Kálmán Olga teljesen vállalhatatlan ígéretekkel. Karácsony bírálta a Momentum és Kálmán Olga (egyébként abszurd) lakásötleteit, miközben az általa vezetett Zuglóban az elmúlt öt évben semmilyen bérlakás nem épült. A vitán természetesen kiállt a bérlakás program mellett.

Karácsony abszurd ígéreteinek legbizarrabb pontja  a metróépítés bejelentése volt (bizonyára azért, mert ez már Demszkynek is bejött), csak az nem derült ki, hol, mikorra, és mennyiből építene metrót.

Kálmán ezt követően nekiment Karácsonynak, de konkrétumokról nem beszélt, csak azt hangoztatta, hogy mindenkinek jól kellene éreznie magát a budapesti közlekedésben. Kerpel-Fronius élesen bírálta mindkét jelöltet a közlekedést illetően, de érdemi ötletet ő sem tudott mondani.

Az Origo.hu szerint a vitát végignézve teljesen egyértelművé vált, hogy bárki is nyeri meg az előválasztást, az ellenzéki roncsderbi szereplői között folytatódni fog a háború. A vitán, ahol lehetett, belekötöttek a másikba, és jókat mosolyogtak azokon a mások által elmondott zagyvaságokon, amiket egyébként ők maguk is hangoztattak.

Az ellenzéki cirkuszról az előválasztástól távol maradó Puzsér Róbert azt mondta, hiába próbálkozik az ellenzék, ha Gyurcsány Ferenc odamegy és összegyurcsányozza.

Tarlós István főpolgármester elő orvosi vizsgálatra küldené az előválasztás jelöltjeit, a megvalósíthatatlan ígéreteik miatt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, ekkor lép be Franciaország a háborúba

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

ripost.hu

Mérleg telihold: ez a 3 csillagjegy most tiszta lappal indulhat

vg.hu

Vendégmunkások: miért jöttek Magyarországra? Megkérdeztük őket!

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

travelo.hu

Interjú a magyar bringással, aki áttekert Dél-Amerikán és gyönyörő videót is készített róla

ripost.hu

Minden kérdésre választ adott a palota: így van jelenleg a rákkezelés alatt álló Katalin

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

ripost.hu

Sok probléma után váratlanul különválik a TV2 házaspárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-