HARCÉL

Elesett az eső miatt Budapest

Őrült káoszt okozott ma reggel az eső, és az, hogy az őszi szünet után a legtöbb iskolában megkezdődött a tanítás. Ráadásul több helyen baleset, szabálytalan parkolók, avagy felsővezeték-hiba is akadályozta a tömegközlekedés zavartalanságát. A 7-es busz menetirányítói 9:03-perckor adták fel a küzdelmet, és meg is üzenték a vezetőknek: „Mindenki úgy jön, ahogy tud”.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) Facebook oldalán tették közzé a 7-es vonalcsoport menetirányítóinak üzenetét: „Budapest elesett.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hatalmas eső és a ma reggeli iskolakezdés miatt eleve nagyobb forgalomra lehetett számítani a fővárosban. Ezt tovább tetézte az, hogy a 4-6-os villamos baleset miatt nem járt a Blaha Lujza térről délre, a hűvösvölgyi villamosok pedig felsővezeték-hiba miatt nem indultak el reggel, a 86-os trolit pedig egy szabálytalanul parkoló autó akadályozta. A nagy forgalom miatt eleve nem indították el a 143-mas és 186-os autóbuszokat, a 7-es vonalcsoport irányítói pedig feladták a küzdelmet a forgalommal, és kijelentették: „Mindenki úgy jön, ahogy tud.”

A helyzet a fővároson kívül sem rózsásabb: az Útinform jelentése szerint az M0-s autóúton, az M1-es autópálya irányába, az M5-ös autópályától Szigetszentmiklósig csak lépésben halad a kocsisor, közel 1 óra plusz a menetidő. A fennakadás miatt az M51-es autóúton és az 51-es főúton is több kilométer hosszan araszolnak a járművek.
A keleti szektorban, szintén az M1-es autópálya felé a maglódi csomópont után, a 46-os km-nél egy kamion a belső szalagkorlátnak csapódott. A forgalom csak a leállósávon halad, jelentős torlódásra készüljenek, melyen akár másfél óra is lehet az átjutás.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?