HARCÉL

Durván támadják a családot és a házasságot

Nem mindegy, hogy a fiataloknak milyen családképet közvetít a média, azon keresztül milyen értékekkel találkoznak, a családi életet milyen formában mutatják meg nekik - mondta Novák Katalin a Média a családok szolgálatában címû keddi budapesti konferencián.
  • Szerző: ripost

Az ifjúság- és családügyért felelős államtitkár a média értékformáló szerepét kiemelve fontosnak nevezte annak megjelenítését, hogy a nehézségek mellett milyen erőforrást jelentenek a családok az életben.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt, hogy

a kormány 2010 óta elsősorban a gyermekekért és a családokért tesz a konzervatív vagy kereszténydemokrata értékek mentén.

A családpolitikához az egyik legfontosabb szempont, hogy ne mások elvárásaihoz, a valóságban nem létező etalonokhoz mérjük magunkat, hanem saját magunkhoz, a magyar emberek érdekeihez.

Kovács Zoltán reméli, hogy a nemzetközi médiában a magyar családpolitikai intézkedésekkel szembeni első ellenséges reakciók megértésbe fordulnak majd át, látva az eredményeket.

Szánthó Miklós, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumi elnöke

abszurd, szürreális és groteszk helyzetnek mondta, hogy azt kell védeni, promotálni, ami normális, ami természetes.

Szerinte erre azért van szükség, mert a hagyományos családmodell és a házasság durva támadás alatt áll. A család alapjait érintő támadások nemcsak elvont veszélyt jelentenek, hanem a gyerekek jogait, érdekeit veszélyeztetik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?