HARCÉL

Durva jogsértést követett el az ellenzéki jelölt

Elképesztő és példátlan jogsértésről számolt be a PestiSrácok.hu. Balmazújvárosban a két cikluson át alpolgármesterként tevékenykedő Ferenczi Mária a fideszes támogatói ívet elragadta a párt aktivistájától, majd lefotózta és az interneten közzé is tette azokat.
  • Szerző: Ripost

Az aktivistát még két hete érte az atrocitás, de a PestiSrácok.hu csak most értesült a történtekről. Megkeresték a balmazújvárosi Fideszt. Szerették volna az érintett aktivistát is megszólaltatni, de a fiatal nőt annyira megviselték a történtek, hogy nem kívánja felidézni azt.

Koordinátora – aki szintén anonimitást kért, mondván, hogy a történtek után pláne van mitől félni – részletesen elmondta, hogyan kerültek a Fidesz ívei az ellenzéki jelölthöz.

Annak ellenére, hogy a hivatalos aláírásgyűjtés már véget ért, az aktivisták tovább gyűjtötték a támogatókat. Az utcán vagy lakásokba becsöngetve ajánlották fel az embereknek, hogy „Maradjunk kapcsolatban”. Mindezt jogszerűen tették, hiszen a támogatói jegyzéket csak azok írják alá és adják meg adataikat, akik ezt akarják is, és akik tudják, hogy nyilvántartják őket. Mellesleg a lapon nincsenek részletes személyes adatok, csak név és elérhetőség.

Az aktivista nem tudta, hogy egy ellenzéki jelölthöz csönget be, amikor Ferenczi Máriáékhoz érkezett.

A volt alpolgármester támogatói íveket vett el

“Először a férj jött ki, majd Ferenczi Mária is. Azt színlelték, hogy alá akarják írni az ívet, majd a jelölt asszony az egész paksamétát kivette az aktivistánk kezéből és bevitte a lakásba, mondván, hogy odabent könnyebben aláírja. Percekkel később tért vissza, akkor már kérdőre vonva, faggatva az aktivistát, arról, hogy ki küldte, mennyit fizetnek neki ezért. A fideszes jelölteket ezután becsmérelni, szidalmazni kezdte, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal – folytatta a koordinátor.

A történtek után néhány nappal a helyi, volt jobbikos, ma már összellenzéki polgármestert segítő Piócás Agóra nevű rémhírkeltő és gyűlölködő Facebook-csoportba fényképeket töltöttek fel a Fidesz támogató ívéről, azt állítva, hogy a kormánypárt törvényellenes adatgyűjtést végez.

A képen látható ív pontosan olyan, mint amilyeneket a jelölt csellel, erővel vett magához – és a jelek szerint le is fotózhatott. Bár a megosztás előtt a neveket, adatokat kisatírozták, a szélsőjobb-szélsőbal koalíció, amelyik jelenlegi polgármestert támogatja, tudomást szerzett a Fidesz egyes civil támogatóinak nevéről, címéről és természetesen politikai irányultságáról.

Ráadásul egy olyan jelöltről van szó, akiről nem mondható el, hogy ne lenne tisztában a jogszabályokkal, mit lehet és mit nem, ugyanis két cikluson keresztül is alpolgármester volt – mondta Koroknai.

Hozzátette, bízik benne, hogy csak hitelen felindulásból cselekedett a jelölt és nem lesz folytatása az esetnek. Azaz további visszaélésre sem kívánják használni az etikátlanul birtokukba került adatokat.

A polgármesterjelölt, alpolgármester hangsúlyozta, hogy ellentétben a Piócás Agóra csoportban gyűlölködő ellenzékiekkel, ők békésen szeretnék lefolytatni a kampányt. Ez az egyetlen oka annak, hogy ez idáig nem tettek jogi lépéseket az aktivistát ért atrocitás miatt. Azt azonban elvárják, hogy Ferenczi Mária kérjen tőle bocsánatot.

A balmazújvárosi „demokraták” viselt dolgairól a PestiSrácok.hu hosszabb írásából értesülhetnek.

És ezeket olvastad már?