HARCÉL

Durva átverésre készül az Európai Bizottság

A brüsszeli Európai Bizottság becsapja az európai választókat és a tagállamokat azzal, hogy az ENSZ globális migrációs csomagját kötelezővé tenné.

Deák Dániel politológus az M1 aktuális csatornán elmondta: decemberben még azzal érveltek, hogy nem lesz kötelező érvényű a globális migrációs csomag. El sem telt három hónap, és az látszik, hogy

bizonyos jogszabályokra hivatkozva, kötelező jelleggel tekintenének az ENSZ globális paktumában megfogalmazott irányelvekre.

A politológus a kiszivárgott dokumentumról azt mondta: az Európai Bizottság Jogi Szolgálata a lisszaboni szerződésre hivatkozik, valamint arra, hogy 2017-ben az európai államok globális megoldást irányoztak elő a migráció problémájára. A megoldásban azonban nem értenek egyet a tagállamok.

A paktumot 9 uniós tagállam nem szavazta meg.

Az M1 aktuális csatorna hírműsorában szombaton elhangzott: a csatorna birtokába jutott 53 pontból álló tanulmány felsorolja, hogy az ENSZ decemberben elfogadott migrációs paktumának pontosan miért és milyen nemzetközi szerződésekre hivatkozva lehetnek a tagállamok számára is kötelező hatásai.

A kész dokumentum leszögezte, hogy

a migrációra az egész világon érvényes és azonos szabályok kell, hogy érvényesek legyenek,

a bevándorlók előtt sehol sem lehet lezárni a határokat, és mindenhol a helyiekkel azonos ellátást kell, hogy kapjanak.

Az Európai Bizottság alattomos próbálkozása újabb bizonyítéka annak, hogy

a magyar kormány felvilágosító plakátkampányának üzenetei az utolsó betűig igazat mondanak, a kampányt támadók pedig szemérmetlenül hazudnak.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?