Létrehozva: 2020.09.10.

Szégyenletes az ellenzék magatartása Bíró László ügyében – videó

A Fidesz Uniós képviselője Brüsszelben nyilatkozott az ügyben.

Szégyenletes a magát demokratikusnak füllentő ellenzéki pártok magatartása Bíró László ügyében – közölte Deutsch Tamás Brüsszelben.

A fideszes európai parlamenti képviselő szerint, Bíró indításával az ellenzék a jobbikos politikus antiszemita, cigányellenes kijelentéseit elfogadottá teszi.

A képviselő kifejtette, hogy a balos ellenzék bármikor képes más szemében a nem létező szálkát megtalálni, a magukéban ellenben a gerendát sem veszik észre.

Deutsch Tamás felvetette az európai baloldali és liberális pártcsaládok felelősségét is, amelyek tudnak ugyan a botrányról, mégis hallgatnak az ügyben.

A kormánypártok elvárják a baloldaltól, hogy nyilatkozzon a tiszaújvárosi-szerencsi időközi választáson indított jelöltjük, a Bíró László személyével és viselt ügyeivel kapcsolatos kérdésekről. Már eddig is megdöbbentő volt, hogy a baloldali pártok egy olyan képviselőjelöltet indítanak és támogatnak az időközi parlamenti választáson, aki „nyíltan antiszemita és cigányellenes”. A közös baloldali jelölt számos zsidóellenes kijelentést tett, többek között „Judapestnek” nevezte Budapestet.

A baloldal mintha szemet hunyna a judapestező Bíró László kijelentései felett

A sajtóban néhány napja újabb felháborító ügy látott napvilágot a baloldal jelötjéről: tanúk mondják el, hogy Bíró László egy varroda vezetőjeként többször nem fizette ki és lelövéssel is fenyegette az alkalmazottait. A beszámolók szerint a baloldal képviselőjelöltje kiállt a varroda közepére és azt mondta, hogy „hozza a puskáját és menekülhetnek”.

Bíró Lászlót a baloldali pártok egy jó része támogatja, azok, akik eddig érzékenyek voltak a cigányellenes, antiszemita kijelentésekre, most azonban az ezzel kapcsolatos újságírói kérdésekre nem akarnak válaszolni, semmilyen módon nem akarják ezeket kérdéseket kommentálni. Úgy tűnik, mintha szemet hunynának afelett, hogy ilyen felháborító és a magyar közbeszédben elfogadhatatlan kijelentéseket tett Bíró László.

A judapestező Bíró ellen Koncz Zsófia indul

Az október 11-i szerencsi időközi választáson a baloldali összefogás Bíró Lászlót indítja jelöltként. Bíró korábban rasszista, antiszemita megjegyzéseket tett a Facebookon. Budapestet például Judapestnek, az izraeli turistákat pedig „tetűcsúzdásoknak” nevezte.

A Fidesz jelöltje az elhunyt Koncz Ferenc lánya, Koncz Zsófia, aki helyi információink szerint már össze is gyűjtötte a jelöltséghez szükséges ajánlások több mint ötszörösét.

Sem Dés László, sem Geszti Péter nem adott hozzájárulást a baloldal judapestező jelöltjének ahhoz, hogy a Mi vagyunk a Grund című dalt használja fel a kampányához – adta hírül a Mandiner.

Bíró László közösségi oldalára, amelyben Geszti Péter és Dés László közös, Mi vagyunk a Grund című dala is szerepel.

„Geszti Péterrel egyetértésben a válaszom: Bíró László nem kért engedélyt, és ha kért volna, akkor nem engedélyezzük! Az antiszemitizmust, a rasszizmust semennyire nem tartjuk elfogadhatónak! – írta Dés László. Geszti Péter hasonlóképp felelt. „Dés Lászlóval egyetértésben a válaszaim: Bíró László nem kért engedélyt a dal felhasználásához. Sem közéleti szereplőként, sem magánemberként nem tartunk elfogadhatónak semmilyen rasszista kijelentést” – fogalmazott a művész.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

mandiner.hu

Putyin elmondta, hogy megtámadná-e Európát

metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

mandiner.hu

Pankotai Lili: „V. Judit egyetlen szava sem bizonyítható, hiszen nem voltunk ott a Magyar-családnál”

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

Vicces locsolóversek, mert húsvétkor is kell a poén

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-