HARCÉL

Deutsch Tamás: Manfred Webert "megmalmozzák"

Manfred Weber az Európai Néppárt frakcióvezetője szerint ahhoz, hogy a Fidesz tagsága ne szûnjön meg, három dolgot kellene teljesíteni. Deutsch ezekről beszélt az ATV-ben.

Deutsch Tamás az ATV Egyenes beszéd című műsorában reagált Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetőjének, az EP-választási csúcsjelöltjének korábbi, Fidesszel kapcsolatos kijelentésére.

Weber szerint ahhoz, hogy a párt EPP-tagsága ne szűnjön meg, három dolog kell:

Orbán Viktornak azonnal és végérvényesen le kell állítania a kormány Brüsszel elleni kampányát, bocsánatot kell kérni az EPP tagpártjaitól és biztosítani kell a CEU budapesti jelenlétét.

Deutsch (aki a Fidesz EP-képviselője) a kampány leállításával kapcsolatban azt mondta, a véleménynyilvánítás és a szólásszabadság értékét sokra tartó kontinensen, ha valakinek a brüsszeli bürokrácia bizonyos kérdéseivel kapcsolatban kritikus a véleménye, azt hadd mondja el.

Szerinte meglepő lenne, ha a miniszterelnök bocsánatot kérne a Néppárt tagjaitól. Azt mondta:

„Ez nem egy babazsúr”

Azt is hozzátette, szerinte Manfred Weber ennél jóval komolyabb ember.

A CEU-val kapcsolatos kitételre is reagált:

„Megmalmozzák Manfred Webert. Úgy ítéli meg, hogy a magyarországi és egyébként európai politikai riválisai által megfogalmazott politikai állítások felelnek meg az igazságnak. Higgyen a szemének!”

A képviselő kijelentette: nem keresnek utat az Európai Néppárton kívül, az EPP büszke tagjai.