Létrehozva: 2020.11.18.

Brüsszelben csak az lehet jogállam, amelyik beengedi a bevándorlókat

Brüsszel évek óta azon dolgozik, hogy Európát bevándorlókontinenssé tegye. A brüsszeli bürokraták most arra készülnek, hogy a tagországoknak járó pénzeket a bevándorlás támogatásához kössék – áll a kormány szerdai nyilatkozatában.

Látszólag ugyan a jogállamiságot kérik számon, de tudjuk, ma Brüsszelben csak azt az országot tekintik jogállamnak, amely beengedi a migránsokat. „Mi, magyarok azonban erre már többször is nemet mondtunk” – olvasható a szövegben. A kormány leszögezi:

Nem kérünk Brüsszel bevándorláspárti politikájából, és nem kérünk a Soros-tervből sem.

A koronavírustól szenvedő Európának most nem több bevándorlásra, hanem gyors gazdasági segítségre van szüksége. A járvány egyes európai tagállamokban gazdasági válsággal fenyeget – fogalmaz a nyilatkozat.

Kormány: Brüsszelben csak az lehet jogállam, amelyik beengedi a bevándorlókat

Az egész kontinens érdeke lenne ezen országok azonnali megsegítése. Magyarország ezért bármikor készen áll arra, hogy megszavazza a rászoruló tagállamokat segítő gazdasági tervet, pénzügyi csomagot és a költségvetést is. Azt azonban elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ezt a kérdést a jogállamiság jelszava mögé bújva a bevándorlás ügyével kössék össze – teszi hozzá a kabinet.

Elutasítjuk a bevándorláspárti erők felelőtlen politikáját, ami kockára teszi a válság kezelését és aláássa Európa egységét

- zárul a szöveg.

Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke 2018-ban még határozottan ellenezte, hogy az Európai Unió költségvetését összekössék az ún. „jogállamisági feltételekkel” – írta Novák Katalin a Facebookon. A Fidesz alelnöke, családokért felelős miniszter egy lengyel lap cikkét tette közzé.

„Nemcsak azért, mert nem szeretném, ha Lengyelországot megbüntetnék, hanem azért is, mert Európának nem lenne jó ezt a két rendszert összekeverni” – mondta Tusk. – „Azokat a pénzeket, amelyeket a költségvetésben különféle célokra szánunk, nem szabad tisztán politikai kritériumoknak alávetni” – mondta akkor Donald Tusk.

Tusk most a magyar és lengyel vétó bejelentése után ezt írta: „Aki a jogállamiság ellen van, az Európa ellen van. Tiszta álláspontot várok ezt illetően az Európai Néppárt minden tagpártjától. Alapvető értékeink ellenzőit senki nem védelmezheti többé”.

Ezek után,úgy tűnik, leginkább Tusk álláspontja nem tiszta.

Az egyik legnézettebb francia politikai magazinban, a CNews „Szemben az információval” című műsorában Eric Zemmour egyértelműen kiállt Magyarország és Lengyelország mellett. Gondolatmenetének a lényege az volt, hogy Magyarországgal az a baja Brüsszelnek, hogy ellenzi a bevándorlást. Hosszú monológját ezzel a mondattal zárta: a két országnak A-tól Z-ig (azaz mindenben) igaza van.

Néhány hete már az egyik téma az volt, hogy Brüsszel megpróbálja – Zemmour szavait idézzük – zsarolni Magyarországot és Lengyelországot.

Erről így számoltunk be: Zemmour szerint teljesen hamis, ahogy beállítja a nyugati (és a francia sajtó) a magyar és a lengyel kérdést. Ugyanis kétfajta demokráciafelfogás létezik. Az első – és Zemmour ezzel ért egyet, és szerinte Orbán Viktor is ezt képviseli – a Lincoln által megfogalmazott demokrácia. A nép kormányzása, a nép által, a népért. De van egy másik, a procedurális demokrácia, ami a második világháború traumája nyomán jött létre, filozófusok is erősítették, például Habermas, és aminek a lényege, hogy jogi, bírósági úton kell mindent kontrollálni, magát a demokráciát is.

Azt mondta a CNews-ban az esszéista, hogy Magyarország a legnagyobb jobb- , de a legnagyobb baloldali gondolkodókból is merít, amikor a néphez közeli demokráciát védi. Orbán Viktor gondolkodása igen közel áll Charles de Gaulle demokráciafelfogásához, de Rousseau-éhoz is.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rendkívüli: ezt lépi a kormány a háborús üzemanyagárak miatt!

origo.hu

Hatalmas öröm érte a súlyos beteg Katalin hercegnét

borsonline.hu

Most kiderült: Ez a 4 csillagjegy a legjobb feleség

magyarnemzet.hu

Gyurcsány azt tette, mint a gyöngytyúk azzal a bizonyos testnedvvel

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

magyarnemzet.hu

Ismét beleszállt Magyarországba az amerikai külügy, Menczer Tamás csattanós választ adott

origo.hu

Több idős nő is felébredt a halottasházban - horrorfilmbe illő események játszódtak le

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

ripost.hu

Ez lenne a világ legrövidebb IQ-tesztje? Csupán egyetlen kérdésből áll, mégis sokakon kifog

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HARCÉL

Kovács Zoltán: Magyarország tekintélyének, becsületének és intézményrendszerének megvédése kötelességünk

POLITIK

CPAC-Hungary: A békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

POLITIK

Az amerikai tankok 16 százalékát már kilőtték az oroszok

POLITIK

A DK, Karácsonyék és Magyar Péter mögött ugyanaz a cég áll

POLITIK

Tüntetéshullám az amerikai egyetemeken

POLITIK

14 év alatt négyszeres lett a bölcsődei dolgozók bére

POLITIK

Drasztikus megszorítások várhatók Németországban

POLITIK

Orbán Viktor: A magyar jövőt tehetséges fiatalok írják