HARCÉL

Brüsszel nem tudta és nem is akarja megvédeni Európát

Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője szerint Brüsszel a migráció és a határvédelem kérdésében megbukott. Miközben a határvédelem megerősítéséről, a schengeni határok védelmének fontosságáról beszélnek, valójában támogatják az illegális migrációt.
  • Szerző: MTI

Kocsis Máté a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában értékelte az Európai Bizottság eddigi tevékenységét.

"Ez alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy a brüsszeli migrációs és határvédelmi politika megbukott".

Egyetlen fillért sem adtak a határok védelmében érdekelt országoknak, ugyanakkor adtak pénzt névtelen bankkártyákra a migránsoknak.

Ezért is született Orbán Viktor javaslata arról, hogy

az EB helyett a schengeni övezet belügyminiszterei döntsenek a határvédelemről.

A javaslat elvonná a brüsszeli bizottságtól a migrációs és határvédelmi ügyek kezelését és a tagállamok jogait bővítené, mert a belügyminiszterek tanácsa megfelelő szakmai döntéseket tudna hozni.

A javaslat másik fontos része, hogy ha a tagállamok eleget tesznek a schengeni kötelezettségeknek, a Bizottságnak kötelessége lenne a jövőben a határvédelmi kiadások felét kifizetni nekik.

Kocsis Máté szerint a schengeni határok védelme nem csupán az érintett országoknak segít, hanem egész Európa biztonságát szavatolja,

ezért is tartotta be Magyarország ezeket a szabályokat következetesen az elmúlt években.

Szomorúan látták, hogy a bizottság ebben nem volt partner, sőt, büntetéseket is kilátásba helyezett.

A migrációval és a határvédelemmel kapcsolatos feladatok nem tagállami kézben, hanem a brüsszeli bizottság, "mondhatni Központi Bizottság" kezében vannak, és mivel szerinte ezeken a területeken az illetékesek nem tettek semmit, a hatásköröket vissza kell venni tőlük.

Brüsszel "nemhogy nem akarja megfékezni a migrációt, hanem kifejezetten szervezi"

és nemcsak névtelen bankkártyákkal, migránsvízummal, hanem azzal is, hogy lehetőleg egyetlen tagállam se "merészeljen" a határvédelem feladatainak eleget tenni. Ezt a politikát szeretnék megváltoztatni az EP-választások után - emelte ki.

A fideszes politikus "ösztönös" emberi magatartásnak nevezte, hogy az ember szeretné a családját, a közösségét, a nemzetét biztonságban tudni, és kerítést egy ház köré sem azért emelnek az emberek, mert gyűlölik azokat, akik kívül vannak, hanem mert szeretik és meg akarják védeni azokat, akik azon belül vannak.
 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?