HARCÉL

Brüsszel lenézi és megbélyegzi Magyarországot

Az európai elit elvesztete a kapcsolatot az európai valósággal - mondta Hollik István kormányszóvivő kedden az M1 aktuális csatornán.
  • Szerző: MTI

A kormányszóvivő elfogadhatatlannak tartja, hogy Európa nem tiszteli az emberek véleményét, és megbélyegzi azokat a pártokat és vezetőket, akiknek határozott bevándorlásellenes véleményük van. Hollik István azt mondta, az európai elit szerint Európában minden rendben van, a migráció problémája pedig nem létezik, Magyarország viszont azt látja, hogy

Európában szinte mindennel probléma van.

Probléma például, hogy Európa nem válaszolt egyértelműen a bevándorlási krízisre, és a kontinens folyamatosan veszít gazdasági súlyából. Egyre több európai ember gondolja azt, hogy a dolgok nem mennek jól Európában, de az európai elit nem hajlandó meghallgatni az őket képviselő politikusokat.
    

A magyar kormány vitát szeretne kezdeményezni, mert szerinte az európai kultúrát meg kell védeni, a migrációt pedig meg kell állítani, de

az európai elit érvelés helyett megbélyegzi és lenézi az országot.

Európa azt mondta, együtt kell élni a migrációval, mert a határokat nem lehet megvédeni, Magyarország viszont bebizonyította, hogy meg lehet.

Heinz-Christian Strache szabadságpárti osztrák alkancellár hétfői nyilatkozatával kapcsolatban, miszerint Magyarország az EU szerződésének szellemében védi a külső határokat, azt mondta, a józan ész szabályai végre teret kaptak az osztrák kormányzásban.

A kormányszóvivő megjegyezte, hogy a korábbi - mint fogalmazott - szociáldemokrata osztrák kormányzattól kemény támadásokat kapott a magyar kormány, amikor elkezdte védeni a határait. Két héttel később Ausztria bevezette az ideiglenes határellenőrzést, amely azóta is működik.

Jó lenne, ha a schengeni övezetet meg tudnák erősíteni, és ilyen belső ellenőrzésre nem lenne szükség.
    
 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?