HARCÉL

Az uniós választást a keresztény eszméket vallók nyerték

A markáns, jobboldali, kereszténydemokrata, konzervatív álláspontot képviselő és ezért leginkább támadott pártok érték el a legjobb eredményt az európai parlamenti (EP) választásokon - állapította meg Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Tusnádfürdőn.
  • Szerző: ripost

Gulyás Gergely kifejtette: a Fidesz az Európai Néppárton belül a legjobb eredményt érte el. A miniszter ugyanakkor a veszélyt abban látta, a jobboldalon hozzászoknak, hogy minden választást megnyernek, és már csak a győzelem mértéke a kérdés.

Most a demokráciában a lehető legnagyobb támogatás áll a magyar kormány mögött.

A markáns, jobboldali, kereszténydemokrata, konzervatív álláspontot képviselő és ezért leginkább támadott pártok érték el a legjobb eredményt az EP-választásokon.

A magyar ellenzék viselkedését értékelve rámutatott: mindig azt gondolják, ennél rosszabb már nem lehet a helyzet, de úgy tűnik, az eddigi állapotot is sikerül "megdönteni". Úgy látta: az ellenzék válságban van, és inkább ellenzékváltó hangulat jellemző Magyarországon.

A választáson az a két párt erősödött meg, amelyik a legszélsőségesebb, illetve a legújabb formáció - fűzte hozzá, kiemelve: az, hogy ezek képviselői hogyan viselkednek Brüsszelben, azt a magyar választópolgároknak kell megítélniük.

A Demokratikus Koalíció (DK) nemcsak Magyarország, hanem Európa egyik legszélsőségesebb pártja, Dobrev Klára mégis az EP-alelnöke lehet.

A Fidesz-KDNP nem viselkedett vele úgy, mint ahogy a DK és az ellenzék viselkedett a kormánypártok jelöltjeivel.

Megismételte, jó lenne, ha az Európai Néppárt a keresztény értékekhez a jövőben vissza tudna térni. A Fidesz néppárti tagságáról azt mondta: nyitottak a viszony rendezésére, ha erre a másik oldalról is megvan a nyitottság.

A néppártnak az a legjobb, ha a Fidesz a tagja marad, és ma úgy látja, talán a Fidesznek is jobb, ha a néppárt tagja.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?