HARCÉL

Az MSZP nem fejezi be a patkányozást

"Patkánykormányzás zajlik Magyarországon" - jelentette ki Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti (EP-) képviselő, EP-választási kampányfőnök hétfőn Budapesten, egy más témában tartott sajtótájékoztatón.

Az EP-képviselő és Tóth Bertalan MSZP-elnök is kiállt párttársuk, Bangóné Borbély Ildikó mellett, aki a napokban úgy válaszolt a Fidesz támogatottságának növekedéséről szóló kérdésre, hogy sok a patkány Magyarországon.

Tóth Bertalan szavai szerint Bangóné Borbély Ildikó kiforgatott és félreértelmezett mondataiból a kormányzat hazugságkampányt indított az MSZP egész közössége ellen.

Az MSZP elnökének magyarázkodása ellenére az elhangzott kijelentést sem félreérteni, sem félremagyarázni nem lehet. A kérdésre, amely azt firtatta, Bangóné szerint miért nő a Fidesz szavazótábora, a politikus egyértelmű választ adott: sok a patkány Magyarországon.

Ez félreérthetetlenül a Fideszre szavazók minősítése.

Tóth Bertalan ez után elővette a régi lemezt, amikor kijelentette: tűrhetetlen és elfogadhatatlan, hogy az ellopott közpénzből egy olyan gyűlöletkampányt építenek fel, amely semmi másról nem szól, mint hogy eltereljék a figyelmet a valós problémákról, az egészségügy helyzetéről, az uniós pénzek eltüntetéséről, arról, hogy ma már sajtószabadságról alig lehet beszélni.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: "a közösségünket, a pártunkat ért támadással szemben fellépünk", és ez a közösség megvédi minden tagját.

Kijelentette: Bangóné Borbély Ildikó az MSZP tagja, a párt parlamenti frakciójának helyettes vezetője és az is marad. Hozzátette ugyanakkor: elutasítanak minden gyűlöletkeltő kampányt, vonatkozzon az bárkire.

Ujhelyi István arról beszélt, "visszafordítják" a Fideszre az elmúlt napok hazug, patkányozós kampányát, majd kijelentette:

"patkánykormányzás zajlik Magyarországon".

Állította, hogy nem a Fidesz támogatóiról beszél. Amit a Fidesz művelt Magyarországgal, az undorító és visszataszító, kártékony az, amit tesz a kormánypárt az országgal az európai uniós tagság kapcsán.

Ujhelyi István szerint nem az MSZP hozta be a közéletbe a patkányt mint jelzőt. A gyűlöletkampány "a Fidesz egyik legfontosabb fegyvere", de szerinte ezt a fegyvert a kormánypárt most nem okosan használja, mert mostantól minden választónak a Fidesz Facebook-hirdetését nézve az fog eszébe jutni: "ez egy patkánykormányzás patkánykampánya".

A jelek szerint az MSZP-s politikusok beleszerettek a patkányozásba. Ugyanakkor míg fideszes gyűlöletkampányt emlegetnek, szívesen megfeledkeznek nem csak Bangóné kijelentéséről, de az általuk elindított O1G kampányról, az Országházban elmondott beszédeikről és még sok más "apróságról", amiket sehogyan sem lehet "szeretetakcióknak" nevezni.
 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?