Létrehozva: 2015.12.05.

Az iszlám Rambója halomra ölte az ISIS katonáit!

Van, akitõl még az ISIS is retteg! A neve Ayyub Faleh al-Rubaie. Állítólag korábban egyetemi testnevelõ tanárként dolgozott. Most pedig egy különleges iraki katonai osztag parancsnoka. A hírek szerint több mint 1500 terroristával végezett már, azóta, hogy hadba szállt az Iszlám Állam ellen. Az ISIS propagandagépezete halálhírét keltette.

A szír háború is kitermelte a saját szuperhősét, akit nemes egyszerűséggel csak Abu Azraelnek, vagyis a Halál Angyalának neveznek harcostársai. A nyugati média viszont iraki Rambónak hívja!

Rettegett harctéri hős

A kigyúrt testű, megnyerő mosolyú, és természetesen a helyi divatnak és vallási szokásoknak megfelelően bozontos szakállt viselő férfi a negyvenes éveit tapossa. Az iraki népi milícia egyik különleges egységének a parancsnoka, amely az iraki kormány támogatását élvezi. A középkorú férfi igazi veteránnak számít, már több nagyobb ütközetben is részt vett, mint például a tikriti és a baidzsili csatában, ahol sikerült megfutamítani az Iszlám Állam fegyvereseit. A szóbeszéd szerint a félelmetes harcos egy hatalmas karddal, vagy éppen baltával aprítja darabokra az Iszlám Állam katonáit, akik közül már több mint 1500-at sikerült  a túlvilágra küldenie.

Nem mellesleg az ISIS tagjainak van is miért aggódniuk, ha a Halál Angyala feltűnik a csatatéren. A nyugati sajtó akkor kapta fel a nevét, amikor nyilvánosságra került az a videó, ahol Azrael egyszerűen levágja egy terrorista lábát, majd a kamera felé fordulva azt mondja, hogy minden ellenségüket így fogják levágni, akár a shawarma nevű hagyományos arab húsételt. Az elfogott terroristát ezután tűz fölé akasztották, majd miután megégették, úgy szeletelték fel, mintha csak egy gyrososnál vágnák a húst a pitába.

Bár Azrael tényleg keményen és hatékonyan lép fel az Irak északi részén egyre nagyobb teret nyerő Iszlám Állam ellen, sokan vitatják brutális módszereit, amivel újabb és újabb erőszakos cselekményeket szít...

Perzsa háborús celeb

A félelmetes külsővel rendelkező harcos sokak számára igazi hős, egy élő legenda, akinek a Facebook-oldalát már több mint 330 ezren kedvelték és követik.  Kattints a fotóra, hogy a többi szelfit is megnézhesd!

Rendes közszereplőhöz méltóan rendszeresen posztol szelfiket hatalmas fegyverekkel pózolva, vagy éppen egyszerű katonákkal haverkodva.  Nemrég még interjút is adott az AFP egyik riporterének. Ráadásul mindig a legfrissebb harctéri divat szerint öltözködik!

Ki is ő valójában?

Ayyub Faleh al-Rubaie egyes források szerint öt gyermek édesapja, aki a háború előtt egyetemi tornatanárként dolgozott és fiatalabb korábban taekwondo bajnok is volt. Más hírek szerint azonban a férfi különlegesen kiképzett, és tapasztalt katona, aki már évek óta részt vesz a legtöbb harci cselekményben a Közel-Keleten, és csak a perzsa harci propaganda emelte eposzi magaslatokra. (Emlékezzünk a II. világháború szovjet propagandistáira, akik szintén hőssé tettek egy-egy sikeresebb katonát, hogy legyen, akit imád a nép, és szinten tartja a harci morált.)

Ha ez igaz, akkor viszont nagyon jól csinálják! Egy dolog biztos, Irakban már-már nemzeti hősként tisztelik és legendák szólnak róla. Állítólag fanatikusan elkötelezett az Iszlám Állam megsemmisítésében. Mottója pedig valahogy így szól: „Semmi sem maradhat utánuk, csak por.”

Nem fogja a golyó... vagy mégis?

És hogy mit gondol róla az ISIS? Egyenesen rettegnek tőle. Az a hír járja a kevésbé művelt katonák körében, hogy Abu Azraelt nem fogják a golyók! Persze ez túlzás, hiszen már többször megsebesült, sőt némelyik Facebook-fotóján begipszelt kézzel is látható.

Hogy mennyire tartanak tőle az Iszlám Állam katonái, abból is látszik, hogy nemrégiben megpróbálták halálhírét kelteni, csak hogy katonáikat lelkesítsék. Közzétettek egy fotót egy halott férfiről, aki kísértetiesen hasonlít az iraki Rambóhoz. A mellékelt hír szerint rajtaütöttek a pihenőhelyén, de mielőtt megölték volna, tucatnyi ISIS-katonát mészárolt le és többeket megsebesített. 

A média azonban nem kapta fel a hírt. A fotó valódiságát pedig más forrásból nem erősítették meg. Abu Azrael pedig azóta is vígan posztolgatja tovább a szelfiket a Facebook-oldalán, és irtja az ISIS katonáit.

Források: dailymail.co.uk, bors.hu, globalpost.com

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az orosz hadsereg megnevezte új célpontjait: Macront is említették

origo.hu

Oroszország háborús üzenetet küldött Izraelnek és Iránnak

metropol.hu

„Szülők lettünk” – Agárdi Szilvi hatalmas bejelentést tett, röpködnek a gratulációk

magyarnemzet.hu

Terrorcselekménynek minősítették a püspök megtámadását + videó

ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

origo.hu

Drámai a helyzet: napokon belül kirobbanhat a világháború

mindmegette.hu

9 házi lagzis sütemény, amivel rengeteget spórolhatsz a frigy költségein

ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

ripost.hu

Kiadták a riasztást: pokoli, ami erre a 4 vármegyére lesújt

ripost.hu

Házasság első látásra: ez történt a házzal, amiben Csabit fogva tartotta volt kedvese

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HARCÉL

Kovács Zoltán: Magyarország tekintélyének, becsületének és intézményrendszerének megvédése kötelességünk

POLITIK

Magyar Péter tüntetését a gurulódollár-botrány egyik cége szervezte

POLITIK

A Fidesz a valaha volt legerősebb EU-kampányra készül

POLITIK

A britek szerint az oroszok külföldi zsoldosokat toboroznak

POLITIK

A Lánchíd-botrány az elmúlt évek legnagyobb korrupciós ügye

POLITIK

Inog a szék Ursula von der Leyen alatt

POLITIK

Francia zsoldosokat támadtak az oroszok?

POLITIK

A külföldi finanszírozók érdekeit képviseli Magyar Péter