HARCÉL

Az ellenzék Esztergomba szaladt

A kormányoldal változást akar elérni a brüsszeli politikában. Nagyobb hangsúlyt akarunk fektetni a határaink, a kultúránk, szokásaink védelmére, és egyenrangú nemzetek együttmûködésén alapuló európai közösségben akarunk élni - hangsúlyozta Kocsis Máté napirend előtti felszólalásában.

Megkezdődött az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, de elmaradt az ellenzék lassan szokásosnak mondható botrányakciója. A bal-liberális csoport "csak" kivonult az ülésteremből és az esztergomi Suzuki gyár felé indult karavánjuk.

Állítólag azért, mert a gyár alkalmazni akarja a túlóra-törvényt. Az persze kérdéses, mi közük hozzá, ha a törvényben előírt módon a dolgozók és a szakszervezet is elfogadja a lehetőséget.

 

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki kivonulást úgy kommentálta: ma megismerhettek minden értékes ellenzéki gondolatot, amit a világról és az ország ügyeiről gondolnak.

"Fájó ez az űr, ami itt van, hiszen rendkívül sok közös ügyünk lenne az ellenzékkel, csak néhány szelfibot maradt hátra a padsorok között, mint egyfajta ellenzéki varázspálca az elmúlt időszakban"

- mondta a frakcióvezető. 

 

A közelgő európai parlamenti választásokról szólva kiemelte: az álláspontok egész Európában kitisztultak, hiszen "az ellenzék vezére",

Gyurcsány Ferenc egy tanulmányban meghirdettette a bevándorláspárti programot, ami olyan, mintha a Soros-féle tanulmány "egyfajta műfordítása lenne".

Szerinte az "európai bevándorláspártiak által motivált ellenzék

kalandparknak tekinti a közintézményeket, hasra vágja magát és mondandó híján utcai erőszakra bíztatja a magyarokat".

Kocsis Máté arra figyelmeztetett: a baloldal és a Jobbik között egy hiteltelen és abszurd koalíció formálódik, ami azt a veszélyt is a magában hordozza, aminek a magyar történelem már sokszor elszenvedője volt.

"A vörösingesek és a barnaingesek koalíciója nem sok jóval kecsegtet".

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azokat a gazdasági eredményeket sorolta fel, amelyeknek szerinte az ülésteremből való kivonulással ma az ellenzék hátat fordított. Ezek az eredmények egy erősödő ország képét mutatják, amit csak akkor lehet fenntartani, ha biztonság is van, azonban a biztonságot a migrációs tervek veszélyeztetik.     

Úgy vélte, az ellenzék mindig a munkásokra hivatkozik, de a munkát itt az Országgyűlésben megtagadják.

A kormányoldal ugyanakkor végignézi az ellenzéki balhékat és meg is hallgatja őket, mert szeretné megadni a tiszteletet azoknak is, akik nem rájuk szavaztak.

Ezért azt kérte az ellenzéktől, hogy ők is adják meg a  tiszteletet azoknak, akik munkát és érdemi javaslatokat várnak tőlük.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?