HARCÉL

Aljas módon visszaéltek Szikora Robi nevével

Ordas hazugsággal próbál meg kormányváltásra buzdítani az egyik internetes oldal, amely "Szikora Robi megrendítő bejelentést tett" címmel tett közzé írást - adta hírül a PestiSrácok.hu.

A hazug írás az énekes nevében arra szólítja fel az olvasókat, hogy legyenek bátrak és merjenek változtatni a mostani “drámai” helyzeten, mondván Szikora is “csalódott a Fideszben”.

 

A PestiSrácok.hu megkeresésére az R-GO frontembere elmondta: a portál légből kapott információt tett közzé, ami csupán az újságíró fantáziájának szüleménye. Hozzátette:

őszintén megdöbbent azon, hogy kormányellenes cikkhez használták fel az ő ismertségét, mellyel valószínűleg Tarlós István esélyét akarták rontani a főpolgármesteri székért vívott küzdelemben.

Sikerült alulmúlnia a hazai fake news portálok egyik gyöngyszemének azt az ellenzéki szintet, ami már egyébként is leginkább a Mariana-árok mélységére hajazott. A Ma-reggel.me Szikora Róbert nevében olyan írást tett közzé, amelyben egyebek mellett az olvasható, hogy mennyire drámai a mai magyarországi helyzet, így az egészségügy, az oktatás és a nyugdíj, illetve a fizetések tekintetében.

A cikkben megjelenő tartalom szerint az énekes arra buzdít mindenkit, hogy gyermekeik jövője miatt vállalják fel véleményüket, merjenek “bátrak lenni” és változtatni a Fidesz hatalmának megtörése érdekében. Állítólag ezért szólal meg maga Szikora Róbert is, aki szerint a probléma “mi magunk vagyunk”, mert csendben tűrik az elnyomó zsarnokságot.

A PestiSrácok.hu megkereste Szikora Róbertet, aki elmondta, hogy

az egész cikk “légből kapott valótlan állításhalmaz”, és természetesen megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Az énekes felháborítónak tartja, hogy a nevével, fotójával visszaélve a portál hamis tartalmat közöl, ami ráadásul igencsak ellentétes azzal a soha nem titkolt világnézettel, amit ő képvisel. A Csikidam stílus magyarországi megteremtője sosem rejtette véka alá, hogy nemzeti érzelmű, istenfélő ember, a politikai acsarkodás pedig mindig távol állt tőle.

Szikora a PestiSrácoknak elmondta, hogy a cikk megjelenésének apropója véleménye szerint valószínűleg a főpolgármester-választáshoz kapcsolódik, melynek az az előzménye, hogy a Budapest dal 2019 elnevezésű zenei pályázat különdíját ő vehette át. Az elismerést Tarlós István főpolgármester ajánlásával Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes adta át Robinak.

Nagy harc megy a főpolgármesteri címért, talán jó ötletnek tartották, hogy engem használjanak fel arra, hogy Tarlós Istvánon üssenek egyet. Lehet, azt gondolták, hogy azért kaptam meg a díjat, mert jó kapcsolatban vagyok a főpolgármesterrel, így ha azt sejtetik, hogy én is elégedetlen vagyok a kormánnyal, akkor az Tarlós István esélyét is ronthatja. Nem tudok más magyarázatot a cikk megjelenésére - fogalmazott az énekes, hozzátéve, hogy

már gyermekkora óta elkötelezett a nemzeti oldal felé.

"A kommunista időkben születtem, de nálunk akkor is ott volt a Szent Korona, a Szűz Mária és a Nagy-Magyarország képe, csakúgy, ahogyan a családom, én is mindig tudtam, hova tartozom. Sosem tagadtam meg az istenhitemet, valamint azt, hogy elkötelezetten szeretem a hazámat. Ezért is döbbentem meg ezen a nekem tulajdonított írásnak, amire egyébként baráti házaspár hívta fel a figyelmemet, akik szintén értetlenül olvasták, hogy a kormány leváltására buzdítanám az embereket. És méltatlannak tartom, hogy egy fake news portál ilyen cikket leközölhet rám hivatkozva, ami talán a rajongóimra is hatással lehet, ha még a barátaimat is elbizonytalanítja."

Az R-GO frontembere hozzátette: ő ezután is ugyanazokat az értékeket fogja képviselni, amiket eddig, és megteszi a szükséges jogi lépéseket a portállal szemben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?