HARCÉL

Alattomos volt, ahogy Brüsszel bevezette a migránskártyát

Felháborítónak nevezte Hollik István kormányszóvivő, hogy Brüsszel sikeres programként beszél a migránskártyákról. Az Európai Bizottság szóvivője kedden egy kérdésre azt válaszolta, hogy nagyon sikeres a migránskártyaprogram.
  • Szerző: MTI

Hollik István felháborítónak nevezte, hogy Brüsszel sikerről, sikeres programról beszél, miközben terroristákat pénzelnek.

A Magyarországon fogva tartott Haszán F. terroristavezér is ilyen migránskártyán keresztül jutott pénzhez.

Ha ő kaphatott ilyet, simán hozzájuthatott más terrorista is - jegyezte meg Hollik István.

Az Európai Bizottság mind a mai napig nem adott megnyugtató választ, hogy kik használják ezt a kártyát,

hány terroristát szűrtek már ki az ellenőrzéseken, és a kártyahasználókat, azok személyazonosságát hogyan ellenőrzik.

Kérdésre azt mondta:

a bizottság akkor járt volna el helyesen, ha akkor amikor a bevándorlási krízis elkezdődött, a tagállamokat megkérdezi a migránskártyaprogram finanszírozásáról, arról, hogy ezt ilyen formán szeretnék-e. Ez nemcsak nem történt meg, hanem

a bizottság azt a tényt, hogy az unió negyven milliárd forintot fordított erre a programra, eltitkolta a tagállamok elől és ez véletlenül derült ki.

Látszik, hogy a bevándorláspárti vezetésnek szándékában sem áll ezt a programot megszüntetni - jegyezte meg a kormányszóvivő, aki hangsúlyozta: azért is fontos, hogy egy bevándorlást ellenző vezető kerüljön a bizottság élére, hogy az ilyen és ehhez hasonló programokat le tudja állítani.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?