HARCÉL

Abortuszra kényszerítenének egy béranyát az USA-ban

Óriási botrányt kavart egy béranyát alkalmazó pár az USA-ban. Mindenki a harmadik babáért izgul...
címkék:
  • Szerző: Ripost

Három gyermekkel várandós egy amerikai béranya. A szülők azonban azzal keresték meg, hogy

csak a két fiút tartsa meg, a kislányt vetesse el.

"Sem érzelmileg, sem fizikailag nem vagyok képes rá, hogy megtegyem, amit kérnek. Ez gyilkosság" – mondta el a New York Postnak adott interjújában a béranya, aki egy Facebook-posztra jelentkezett egy neve elhallgatását kérő amerikai párnál, hogy kihordja gyermeküket.

Amikor beültették a két mesterségesen megtermékenyített petesejtet, akkor még csak abban bíztak, hogy egyikük legalább megmarad. A szerződést is így kötötték meg. 30 ezer dollárt fizet a pár a béranyának, ha egy magzatot világra hoz és még 5 ezret minden további gyerekért. Az iratban az is benne van, hogy csak a szülők küldhetik abortuszra a béranyát.

Ekkor még nem tudta senki, hogy a beültetés annyira jól sikerül, hogy mindkét petesejt megmarad, sőt az egyik petesejt osztódik, így most már iker fiúk és egy kislány megszületése várható.

A béranyát, aki túl van a várandóssága 17. hetén, a szülők, hallva a hírt, azzal keresték meg, hogy

csak az iker fiúkat tartsa meg, a kislányt vetesse el.

A fiatal nő megdöbbent és nemet mondott. A szerződésre hivatkozott, mely tartalmazza, hogy csak egészségügyi okokból kérhetik a biológiai szülők a magzat elvételét. Ennek már öt hete. A leendő szülők most egyrészt próbálják bizonyítani, hogy egészségügyileg indokolt az abortusz, másrészt azzal fenyegetik a béranyát, hogy nem fizetik ki a járandóságának esedékes részletét. Csakhogy a béranya még így is hajthatatlan: azt mondja,

küzdeni fog a kislányért, bármibe kerüljön is, megtartja és a sajátjaként neveli fel.

A hármasikrek biológiai szülei azonban még ezt a megoldást sem hajlandók elfogadni, mindenképpen rá akarják venni az abortuszra a nőt.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?