HARCÉL

A Rezesova-ügy szakértője szerint ártatlan a halálos gázoló taxis!

Két fiatalt gázolt halálra egy budapesti taxis. A bíróság által kirendelt szakértő szerint a taxi a megengedett sebességgel hajtott, míg a gyászoló család szakértője szerint túl gyorsan haladt, ez okozta a két fiatal halálát.

Két fiatalt gázolt halálra egy taxis 2013. augusztusában. Harmadik barátjuk élete csak a szerencsén múlott. A szakértők megvizsgálták a helyzetet, de a végeredmény ellentmondásos. A bíróság még nem döntött.

A három barát augusztusi napja csak egy átlagos nyári napnak indult. A gimnazista fiúk, Barnabás és Benjamin imádtak zenélni, és mindent együtt csináltak. A tragédia napján épp egy hangszerboltba igyekeztek harmadik társukkal, de rossz buszra szálltak, és amikor észrevették, átfutottak az úton a jó buszmegálló felé. Oda azonban már soha nem értek át, mert egy taxi elsodorta őket - írta a Bors.hu.

Barátjuk élete azon múlott, hogy ő pár centivel a két fiú után haladt. A taxisofőr bűnösségéről a bíróság dönt majd. De az ügyben már most ellentmondásos vélemények csapnak össze. A bíróság által kirendelt szakértő, Melegh Gábor- aki egyébként az Eva Rezesova-perből kizárt szakértő is egyben - azt állapította meg, hogy a taxis 54 km/h-val haladt. A gyászoló család szakembere szerint a taxi sebessége meghaladta a 70 km/h-t. Így a becsapódás halálos volt.

Az ügy érdekében kiemelten fontos, hogy a bíróság melyik szakértő véleményét veszi majd figyelembe. Barnabás édesanyja nem tagadja, hogy a fiúk is hibásak, hiszen nem a gyalogátkelőt használták, de bízik abban, hogy a bíróság valóban igazságot szolgáltat majd.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?