HARCÉL

A momentumos szerint a magyarok provinciális hőbörgök

A Momentum főpolgármester-jelöltjéről nemrégiben derült ki, hogy agyhalottnak tartja Magyarországot, most azt tudhattuk meg, hogy nem egyszeri botlás volt a magyar választópolgárok sértegetése.
  • Szerző: ripost

Egy Facebook-bejegyzésében provinciális országnak nevezte Magyarországot és provinciális hőbörgőknek titulálja a magyarokat a Momentum főpolgármesterjelölt-jelöltje. Kerpel-Fronius Gábor a 2016-ban a Berlint ért terrortámadást követően írta ezt ki a közösségi oldalára.

Mint ismert, 2016 decemberében egy terrorista egy elrabolt kamionnal nagy sebességgel behajtott a német főváros karácsonyi vásárának helyszínére, aminek következtében 12-en meghaltak, többtucatnyian pedig megsebesültek.

Kerpel-Fronius Gábor a következőképpen értékelte a történteket:

"Imádom a sok jobboldali fotelhuszárt, akik a berlini merényletet követően migráns-simogatóznak, sorosoznak, vagy ballibsiznek, úgy viselkednek, mintha a világ ért volna véget, vagy legalábbis a Vörösmarty téren történt volna a merénylet."

A momentumos jelölt hozzátette, "könnyű innen a provinciáról, ahol igazából nem történik semmi, hőbörögni. "

Vagyis Kerpel-Fronius szerint Magyarország provincia, a magyarok pedig elmaradott hőbörgők.

Az Origo.hu emlékeztet arra, hogy Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-jelölti bejelentkezésekor arról beszélt: azért ő az alkalmas kihívója Tarlós Istvánnak, mert egyaránt meg tudja szólítani a baloldali és a jobboldali szavazókat is, egyúttal szövetségesül hívta az 1998-as Fidesz-szavazókat.

Nem ez az első alkalom, amikor a Momentum jelöltje becsmérlően nyilatkozott a magyarokról:

Tavaly márciusban Kerpel-Fronius arról értekezett, hogy Magyarországon van mintegy 3 millió droid, aki csak azért szavaz Orbán Viktorra, mert ő azt mondja, hogy szavazzon rá, függetlenül attól, hogy mit mond.

Egy éve nyáron agyhalottnak nevezte Magyarországot. Közösségi oldalán Horvátország labdarúgó-világbajnoki döntője után azt írta „mennyi gusztustalan és rasszista ismerősöm van" - utalva arra, hogy sok hozzászóló szerint a horvát válogatott volt a torna igazi győztese, amiért csak egy kontinenstől kapott ki.

Szerencsére a Momentum Mozgalom vezetésében jó véleménnyel vannak Kerpel-Froniusról, Cseh Katalin, a párt egyik EP-képviselője szerint "egy végtelenül művelt családapa", Donáth Anna, a párt másik európai parlamenti képviselője bevallása szerint "nap mint nap rengeteget tanul tőle."

Talán nem kellene.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?