HARCÉL

A kormány kiáll a Stop Soros és az alkotmánymódosítás mellett

A kormány továbbra is kiáll a Stop Soros törvénycsomag és a migránsok betelepítését tiltó alkotmánymódosítás mellett, mert azok Magyarország és a magyar emberek védelmét szolgálják - közölte a kormányszóvivő.
  • Szerző: RIPOST

Hollik István jelezte, a távozó Európai Bizottság az Európai Bírósághoz fordult a Stop Soros és az alkotmánymódosítás miatt. A kormány készen áll a perre – jelentette ki a szóvivő.

Hangsúlyozta: a magyar emberek népszavazáson, országgyűlési és európai parlamenti választáson is egyértelművé tették, hogy nem kérnek a bevándorlásból, és meg akarják védeni az európai keresztény kultúrát. A mindenkori magyar kormánytól pedig azt várják el, szerezzen érvényt ennek a választói akaratnak – tette hozzá.

A Stop Soros és az alkotmánymódosítás éppen ezt a célt szolgálja – folytatta –, hiszen büntethetővé teszi az illegális migráció szervezését és finanszírozását, és alkotmányos szinten megtiltja bevándorlók tömeges betelepítését. Ezért szerinte nem csoda, hogy „a bevándorláspártiak itthon és Brüsszelben is kezdetektől fogva támadják ezeket az intézkedéseket”".

A kormány határozott álláspontja azonban az, hogy a Stop Soros törvénycsomag és az alkotmánymódosítás tükrözi a magyar emberek akaratát, és megfelel a genfi, a schengeni, valamint a dublini egyezmény előírásainak is – közölte Hollik István, megjegyezve, hogy a magyar Alkotmánybíróság is megerősítette a Stop Soros törvényességét.

Az ellenzék önkormányzati választási összefogását firtató kérdésre a kormányszóvivő azt válaszolta: az ellenzéki oldalon zűrzavar és alkalmatlan jelöltek vannak mind Budapesten, mind más városokban. Ezzel szemben a Fidesz-KDNP jelöltjei régi, bevált városvezetők, alkalmasak a főváros és a többi magyar település vezetésére – mondta. Ezért szerinte ha valaki azt szeretné, hogy a települése tovább fejlődjön, akkor az a Fidesz-KDNP jelöltjeit támogatja.
    

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?