HARCÉL

A Fidesz megkezdte uniós választási kampányát

Megtartotta az európai uniós választásra programot hirdető gyûlését a Fidesz. A budapesti Bálna adott helyet az eseménynek, melyen az EP listát vezető Trócsányi László, a Fideszt ma is Brüsszelben képviselő Szájer József és Szijjáró Péter külgazdasági és külügyminiszter is elmondta gondolatait.
  • Szerző: itgy

Megtartotta az európai uniós választásra programot hirdető gyűlését a Fidesz. A budapesti Bálna adott helyet az eseménynek, melyen az EP listát vezető Trócsányi László, a Fideszt ma is Brüsszelben képviselő Szájer József és Szijjáró Péter külgazdasági és külügyminiszter is elmondta gondolatait.
Trócsányi László kijelentette, hogy Európának küldetése van, jövőjét csak polgárai alakítják. Nincs centrum-Európa és periféria-Európa, és nem uralhatja a totalitárius gondolat.

Európa veszélyben van, félre kell verni a harangokat, mert az uniós intézmények eltávolodtak a valóságtól.

A brüsszeli vezetés sok tekintetben kudarcot vallott, amiért nem magukat, hanem minket hibáztatnak és ránk akarják erőltetni az általuk képviselt elveket.

Magyarország felett nem kell ellenőrzést gyakorolni, ezt mi nem is engedjük meg.

Vissza kell térni az alapítók elgondolásához és egyenrangú nemzetek közösségét építeni. Trócsányi László megtisztelőnek érzi, ha ezt az ügyet képviselheti majd Brüsszelben.

Szájer József felidézte Uniós csatlakozásunk reményeit, majd azt az utat, amely a mostani, sok csalódással teli helyzethez vezetett. Kiemelte, hogy a válságok vezették el hazánkat ahhoz a felismeréshez, hogy a nyugati receptek másolása tévútra vezet, tehát

saját nemzeti cselekvési programot kellett találnunk és azt nyíltan képviselni is.

Új szövetségeket kellett kötnünk, ezek azonban nem Európa ellen, hanem éppen Európáért dolgoznak.

Sajnálatos, hogy a nagy európai országok kettős mércével mérnek, míg a régi tagállamokat „kímélik”, ugyanazért az újonnan csatlakozottak ellen büntető hadjáratokat folytatnak. Ezt nem szabad elfogadnunk.

Ami pedig a következő hónapok-évek feladata:

meg kell akadályozni az Európai Egyesült Államok tervét és vissza kell térni a szabad és egyenjogú nemzetek Európájához.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter emlékeztetett a 2015-ös migránsinvázióra és kijelentette: az eseményeket egyértelműen tervezték és szervezték. A nyílt társadalmat hirdető politikusok, az Európai Parlament és a hamis híreket gyártó sajtó, valamint az ENSZ is azon dolgozik, hogy Európában lakosságcsere történjen. Ennek érdekében elfogadták a rendkívül veszélyes migrációs csomagot, amely egy hazugságra épül.

A migráció ugyanis nem alapvető emberi jog.

Globális népünnepélyre készültek a migráció-pártiak, de az ENSZ tagállamai közül 40 elrontotta a mulatságot, mert nem fogadta el a tervezetet. Most a brüsszeli bürokraták próbálkoznak azzal, hogy kötelezővé tegyék a paktumot azok számára is, akik elutasították

Magyarország nem fogja hagyni, hogy ezek a szándékok valóra váljanak - zárta beszédét Szijjártó Péter.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Illatos karácsonyi sütemények
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?