HARCÉL

A Facebook cenzúrázta a Hír TV-t

Ismét sanda gyanú ébredhet a konzervatív sajtó munkatársaiban, netán csak nem a kettős mérce durva megnyilvánulásával találkoztunk ismét? A Hír TV egy jobbikos esküvőn készült, "enyhén" náci mellékzöngéjû felvételt posztolt, de a jelek szerint a Facebookon tilos az ilyen jelenségek bírálata.
  • Szerző: Hír tv

A Hír TV vasárnap 19 órai Híradója mutatta be azt a videót, amelyben a Jobbik elnökének,

Sneider Tamásnak a felesége náci karlendítéssel pózolt esküvői fotózásán.

Pár perccel később a hír megjelent a Hír TV Facebook-oldalán.

Hétfő délelőtt a Facebook – mondván, hogy nem felel meg közösségi alapelveknek – eltávolította a posztot a Hír TV oldaláról és rövid időre a hírt a közösségi oldalon megjelentető kollégát is kitiltotta a Facebookról.

Ez a Hír tv felvétele:

A Hír tv az esetről így vélekedik:

Egyszerre érthetetlen és felháborító a közösségi oldal cenzorainak elfogadhatatlan lépése, hiszen a Hír TV nem népszerűsített náci eszméket. Éppen ellenkezőleg, a Hír TV arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy

a magyar közéletben vannak olyan szereplők, akik magukhoz közelinek érzik a nemzetiszocializmust.

A Jobbik esetében korábban volt már példa ordas eszméket képviselő antiszemita megnyilvánulásra: Szávay István baráti társaságban azzal büszkélkedett, hogy megütött egy zsidó nőt, Gyöngyösi Márton pedig listázni kívánta a parlament zsidó származású képviselőit.

Bár a Facebook lépése megerősítette a Hír TV azon törekvését, amelyet a magyar közéletben felbukkanó, elfogadhatatlan megnyilvánulások ellen tesz, felmerülhet az a gondolat is, hogy a közösségi oldal a Jobbikot védve döntött a Hír TV posztjának törlése mellett.
 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?