HARCÉL

Hallgatnak a Gothár-ügyben a baloldali képviselőnők

El akarja tussolni a teljes baloldal Gothár Péter szexuális zaklatási botrányát! Míg januárban Szél Bernadett és 12 másik képviselőnő máglyára dobta volna Marton Lászlót, most kettős mércét alkalmaznak. Úgy tűnik, a Gothár-ügyben a nők elleni erőszak számukra már nem olyan érdekes téma.
  • Szerző: Ripost

A budapesti balliberális vezetés elképesztő módon megpróbálja eltussolni Gothár Péter szexuális zaklatási botrányát – többek között erről is szó volt az Országgyűlésben hétfőn, a napirend előtti felszólalásokban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Kollányi Péter / MTI

A kormánypártok hiányolták a máskor hangos Vadai Ágnes, vagy éppen Kunhalmi Ágnes nyílt kiállását a bántalmazott nők mellett Gothár-ügyében. De Szél Bernadett is lapít azzal a 12 képviselőtársával együtt, akikkel januárban még közös nyilatkozatot adtak ki, amiért Marton László újra rendezni akart a Veszprémi Petőfi Színházban. Úgy tűnik tehát az ellenzéki képviselőnők a Katona József Színházban történt zaklatások esetén már nem tartják fontosnak a témát.

Gothár Péter esetében valamiért hallgatnak. Pedig mint az elmúlt napokban kiderült, sorozatos törvénytelenségek zajlottak a színházban, egyebek mellett titoktartási szerződést is aláírattak a művészekkel, hogy ne beszéljenek a szexuális zaklatásokról.

A megtalálta Szél Bernadett januári Facebook-posztját, amelyben képviselőtársaival közös tiltakoztak, Marton László veszprémi rendezése miatt. Hiába kerestük hasonló gondolatokat a Gothár-témában, arról valamiért nincs véleménye a képviselőnőknek.

Akkoriban ezt írták:

„Elfogadhatatlan, hogy újra rendezhet a szexuális zaklatással vádolt Marton (…) Ha a hatalommal való visszaélés egyik legdurvább formája, a szexuális zaklatás következmények nélkül marad, akkor semmi nem fog változni az országban és a társadalomban. Ha ma nem teszünk semmit, akkor 10, 20, 30 év múlva kiderülő gyomorszorító történetek és kibeszéletlen traumák fognak ismét rávilágítani arra, hogy nem cselekedtünk, amikor kellett volna. Hogy nem védtük meg a szexuális zaklatás áldozatait, hogy nem álltunk ki azokért, akik egyedül sokszor beszélni sem mernek az őket ért megrázkódtatásokról.”

Vajon most miért nem tesznek semmit? Miért nem cselekednek? Gothár Péter áldozatai most miért nem érdemlik meg foglalkozzanak a témával?

A válasz egyszerű: vélhetően azért, mert kínos lenne bevallani – amit Schilling Árpád, Sárosdi Lillla férje egyébként elkottyintott –, hogy liberális körökben évek óta tudtak arról, mit művel Gothár, csak éppen elfordították a fejüket…

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?