POLITIK

Halász János: A baloldal szándékosan akadályozta a védekezést

Amíg nincs vakcina, addig a járványügyi készültséget fenn kell tartani.
  • Szerző: Ripost

Halász János az Országgyűlésben tegnap napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy a járvány szempontjából is Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország, de amíg nincs vakcina, addig a járványügyi készültséget fent kell tartani.

Most a legfontosabb feladat a gazdaság újraindítása – jelentette ki Halász János, aki emlékeztetett a hitelfizetési és kilakoltatási moratóriumokra, a lejáró gyes- és gyedjogosultságok meghosszabbítására és a munkahelyvédelmi intézkedésekre. Eközben a baloldali pártok nemhogy nem segítették, de szándékosan hátráltatták a védekezést, pedig a széthúzás helyett most összefogásra van szükség – jelentette ki.

Halász János: A baloldal szándékosan akadályozta a járvány elleni védekezést (Fotó: MTI)

Most meg kell akadályozni, hogy külföldről behurcolják a vírust, a járványt a határokon kívül kell tartani – szögezte le. A Fidesz-frakció ezért teljes erejével támogatja a kormány legújabb járványügyi intézkedéseit.

Menczer Tamás a külgazdasági és külügyi tárca államtitkára azt felelte, hogy a védekezés első fázisa az emberek és a kormány összefogásának köszönhetően volt sikeres. Hozzátette, ez azért is kiemelendő, mert korábban is nagyon sok volt és mindig nagyon sok a bizonytalanság. Az operatív törzs és a kormány időben hozta meg az intézkedéseket – emelte ki. A baloldal nemhogy nem vett részt a védekezésben, de azt akadályozták és a védekezés résztvevőit támadták – szögezte le az államtitkár.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?