NÍNÓ

Halálos buszbaleset az M7-esen: unokára vágyott az elhunyt sofőr

Nyolc életet követelt egy buszbaleset vasárnap az M7-esen. Az elhunytak közt van a kormányt nem sokkal korábban átvevő M. László is. A Borssal a férfi fia beszélt.
  • Szerző: Buster

Szinte felfoghatatlan tragédia történt vasárnap hajnalban az M7-esen, amikor Szabadbattyán térségében egy Horvátországból hazatérő busz az előzetes feltételezések szerint durrdefekt miatt megcsúszott, és a szalagkorlátot átszakítva egy felüljáró pillérjének ütközött, végül egy árokba borult. A szerencsétlenségben nyolcan vesztették életüket, köztük a jármű vezetője, M. László.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

2021.08.15. Buszbaleset az M7 autópálya Szabadbattyáni lejárónál. Nnagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Noha a közösségi médiában sokan az első hírek hallatán arra gyanakodtak, hogy a sofőr elaludhatott, ez szinte kizárt, miután László épp a tragédiát megelőzően váltotta le sofőrtársát. M. Lackó, az elhunyt sofőr fia a Borsnak elmondta: a családja hálás a rendőröknek, a mentősöknek és a tűzoltóknak az áldozatos munkájukért – ugyanakkor azt is kiemelte: mindenképp szeretné tisztázni édesapja nevét.

buszbaleset

László is az áldozatok között van. Ő vezette a buszt.

„Fontosnak tartom, hogy tisztára mossam az édesapám nevét! Nem ő okozta a tragédiát, és nem aludt el a volánnál” – szögezte le a 26 éves férfi, hozzátéve: az apukája mindenképpen szerette volna megérni, hogy unokái szülessenek. „Boldog volt, és azt akarta, hogy bővüljön a család. Ezt már sajnos nem élheti meg. A jövőre lett volna 60 éves” – fejezte be Lackó.

A Borsnak sikerült megszólaltatnia a másik sofőrt, K. Jánost, illetve az ő édesapját is. Hogy mit mondtak, kiderül a napilap keddi számából.

Keresse az újságosoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?