POLITIK

Gyurcsány „jutalomfalatot” dobott Karácsonynak és Márki-Zaynak

Akár egy elégedett Gazda, a DK elnöke valósággal megvakargatta Karácsony Gergely és Márki-Zay hátát. Jól van fiúk, csak így tovább! – szól a legfrissebb üzenet.
címkék:
  • Szerző:

Városháza botrány ide vagy oda, „fővárosi ingtalanügyek körül úszkáló cápák” (idézet Bajnai Gordontól), korrupt jutalékos rendszer a baloldali pártok haszonlesőinek, mindez nem számít.

Gyurcsány Ferenc elégedetten megdícsérte Karácsonyt, aki szerinte csakazért is „tisztességes ember”, meg hogy a Városháza-botrány csak afféle fabrikált ügy.

Magyarán a DK elnök jó Gazdaként és a betyárbecsület szabályait ismerő csendestársként nem hajlandó elengedni az egyre inkább alkalmatlan Főpolgármester kezét.

Azért persze ravasz rókaként, Gyurcsány módra kijelenti: „Karácsony bajban van...”

„Lehet vitatkozni a főpolgármesterrel. Van, amiben kell is.
De kétség nem férhet ahhoz, hogy tiszta ember, nem korrupt. Mi több, küzd ellene.
A városháza eladásának ügye fabrikált történet. Provokáció.
Van tanulság?
Nyilván van.
Sajnos háború van. A háború szabályai különlegesek. Ők vagy mi. Magam is utálom ezt a logikát. De ez van.
Sokan nem akarják ezt mifelénk érteni. Karácsony tisztességes demokrataként is húzódozik elfogadni ezt a logikát. Ezért van bajban. Van, amikor ott üt, ahol nem kellene, vagy ott enged, ahol ezzel ellenfelének segít.
Kár. De ez az ő dolga.
A mi dolgunk, hogy támogassuk őt.”

Jól járt a Gyurcsány-féle „jutalomfalattal” Márki-Zay is, aki szintén megkapta a maga támogató posztját. Sőt, hogy végtelen hiúságát legyezgesse még Kapitánynak is elkeresztelte őt a trükkös DK elnök. Akinek a szavait érdemes lehet kétszer is elolvasni. Akine van füle kihallhatja belőle, hogy szinte csicskaként „dícsérgeti” Márki-Zay-t.

„Péter mondatai, nyilvános szereplései képviselnek bennünket. Ehhez alkalmazkodunk mi is. Én is.
Megállapodtunk, hogy vigyázunk egymásra, megállapodtunk, hogy a DK, ahogy a többi párt is, elsősorban egyéni jelöltjeink segítésére koncentrál.” – írta jelöltjéről Gyurcsány.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?