Létrehozva: 2021.02.22.

Gyurcsány felmosta a padlót Fekete-Győr Andrással

Úgy oktatta ki, mint egy tanár a butuska, okoskodó nebulóját.

Hétfőn közösségi oldalán reagált Fekete-Győr András indulásának hírére Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke nyíltan megalázta a baloldali előválasztáson induló politikust, akit úgy oktatott ki, mint egy tanár a butuska, okoskodó nebulóját. Gyurcsány gyakorlatilag azt csinál a baloldalon, amit akar: posztjában azzal fenyegette meg a Momentumot, hogy könnyen úgy járhatnak, mint az önállóságát mára teljesen elvesztő Jobbik.

Vasárnap derült ki, hogy a Momentum Fekete-Győr Andrást indítja a baloldali előválasztáson. A döntés kifejezetten meglepő volt. Korábban azt lehetett hallani, hogy a párt egy külső szakértőt indít, ehhez képest a támogatóknak be kellett érniük a pártelnökkel. Fekete-Győr Andrással szemben ugyanis gyakori a kritika, miszerint nem elég felkészült egy komolyabb pozíció betöltéséhez. Sokan azt is felróják neki: teljes politikai generáció- és kultúraváltást ígérő pártja ma már a Demokratikus Koalíció ifjúsági tagozataként működik. – írta az esetről az origo.

Nyílt színi alázás

Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezetője hétfőn egy posztban reagált a fejleményekre. Mint ismert, a bukott kormányfő évek óta irányítja a baloldalt, mostanra pedig annyira megerősödött, hogy kénye-kedve szerint játszadozik a szövetségeseivel. Gyurcsány minden eddiginél jobban megalázta a baloldali előválasztáson induló Fekete-Győrt: úgy oktatta ki, mint egy tanár a butuska, okoskodó diákját. „Az egyetlen helyes döntést hozta meg a Momentum. Elnökét, Fekete-Győr Andrást elindítja a miniszterelnök-jelölti előválasztáson” – szúrta oda indításként a DK elnöke. Ahogy korábban is írtuk, a Momentum igazából egy párton kívüli szakembert szeretett volna elindítani, de mivel senki nem vállalta el, így végül kénytelen volt a pártelnök indulni. Gyurcsány soraiból könnyen kivehető az irónia. Ugyanis azzal, hogy a Momentum Fekete-Győr Andrást indítja, Gyurcsányné nagyot nyert: eggyel kevesebb komolyan vehető jelölttel kell megküzdenie. Férje ennek szellemiségében folytatta bejegyzését: arról írt, hogy a fiatalok mindig lázadoznak az idősebb generációk ellen, de aztán belátják, ez nem egészen így van. „Akit érdekelt fiatalkorában a politika, az sokszor hitte, gondolta, mondta, időnként talán üvöltötte is, hogy az idősebb generációk mindent elrontottak, de majd mi, ők, mindent rendbe teszünk, tesznek. Aztán legtöbbször nem így történt” – fogalmazott a baloldal vezére, aki megalázó módon törölte fel a padlót a Momentummal. Atyáskodva hozzátette az előzőekhez, hogy „az egymást követő generációknak szüksége van egymásra”, és vigyázniuk is kell egymásra. A korosztályok összefogásának szükségességéről értekező Gyurcsány újabb fordulatot véve azt írta a Momentumról, hogy „most is jött egy új generáció. Korábban a Jobbik, most ők”. A sorok között olvasva ez nem kevesebbet jelent: a DK elnöke megfenyegette Fekete-Győréket azzal, hogy úgy fognak járni, mint a Jobbik. Mint ismert, az egykori jobboldali párt múltjával szembemenve, gyökereit megtagadva szánalmas módon kéredzkedett fel a Gyurcsány Ferenc által létrehozott baloldali listára. Nagyon úgy néz ki, hogy a teljes bedarálás vár a Momentumra is. A DK elnöke nem hagyta abba a „tanítást,”, és ritkán látható módon alázta meg Fekete-Győréket posztja végén. „És nem baj, ha mások, mint mi. Sőt! Az lenne baj, ha nagyon hasonlítani akarnának ránk. Fogadjátok megértéssel és tisztelettel az európai demokraták új magyar generációját!” – zárta gondolatait.

Minden róla fog szólni

Az elmúlt időszakban két jelentősebb szereplése is volt Gyurcsány Ferencnek: februári évértékelő beszédében és az ezt követő parlamenti felszólalásában ismét világossá tette, hogy ő a baloldal vezetője. Mindkét alkalommal atyáskodó, megalázó hangon szólt a baloldal politikusaihoz, többször is a teljes baloldal nevében beszélt. Utóbbi megnyilvánulásában egyenesen azt mondta, hogy az idei év róla fog szólni. „Önök a következő évben sokat fogják hallani a nevemet. Bármi kérdés lesz, a válasz az lesz, hogy Gyurcsány. Be kell önöknek valljam, hogy ez engem egyébként olyan különösebben nem zavar” – fogalmazott. Gyurcsány egyébként hatalmát annyira kiterjesztette szövetségeseire, hogy mára már teljesen elhalkultak a vele szembeni kritikus hangok. Amikor valaki mégis véletlenül neki nem tetszőt mond, azt csúnyán megalázza. Elég csak a gödi polgármester szerencsétlenkedésére, vagy éppen Fekete-Győr megregulázására gondolni. Utóbbi esetben a Momentum elnöke egy lapinterjúban azt állította, a baloldali pártok a DK ellenében döntöttek arról, hogy egy esetleges kormányváltást követően hogyan viszonyuljanak a határon túli magyarok szavazati jogához. Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tag azonnal helyre tette Fekete-Győrt, tudatosítva benne, hol van a helye. Mára már teljesen egyértelművé vált, hogy a baloldali pártok maximálisan függnek Gyurcsánytól, a bukott kormányfő pedig újra és újra szembesíti őket ezzel.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

hirtv.hu

Embert gázolt a metró Budapesten

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2024. április 22-28.: a Skorpió telihold segít az elengedésben

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett

POLITIK

A NATO döntő szerepre készül Ukrajnában

POLITIK

Ez a magyar CPAC igazi célja