POLITIK

Győri családirtás: Azonnal segítségre van szüksége a hatéves túlélőnek

A kislány vélhetően egyedül képtelen lesz feldolgozni a traumát.
  • Szerző: BDF

A Bors információi szerint az édesanyát, T. Annamáriát kötelezték arra, hogy a gyilkosságot végignéző 6 éves Lénát pszichológushoz vigye. A szakemberek szerint erre szükség is van, enélkül ugyanis vélhetően képtelen lesz feldolgozni a traumát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

„Egy efféle traumának személyiségromboló hatása van. Minél kisebb egy gyerek, annál nagyobb a valószínűsége, hogy torzítja a képlékeny személyiségét. Nem csak eb­ben, de később, a szexualitásban is romboló hatása lehet egy ilyen szörnyű élménynek, emellett veszélyezteti a biológiai és pszichés fejlődését is. A lelki gyógyuláshoz kemény munkára van szükség, minél előbb el kell kezdeni a kezelést szakember segítségével. Különben poszttraumatikus stressz és egyéb szorongások is kialakulhatnak a jövőben” – magyarázta Makai Gábor szakpszichológus.

Amint a is beszámolt róla, a szombathelyi férfi, H. Gábor a felesége ellen elkövetett brutális támadásért öt év börtönt kapott, feltételes szabadulása után pedig egy láthatáson végzett 13 éves nevelt lányával, Liliánával és 10 éves fiával, Márkkal, majd felakasztotta magát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?