POLITIK

Gyerekekre támadt a szír migráns Szabadkán

Egy szír migráns támadt rá több gyerekre a szerb-magyar határnál lévő Szabadkán. A 20 év körüli férfi ki akarta rabolni őket, leginkább a mobiltelefonjuk kellett neki.
  • Szerző: Ripost

A gyerekek végül elszaladtak, egyiküket azonban a migráns elkapta és a földre rántotta, ő könnyebben megsérült – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség a magyar köztelevízió információira hivatkozva.

Szabadka belvárosában támadt egy 20 év körüli szír migráns gyerekekre, ki akarta rabolni őket. A kicsiktől a mobiltelefonokat próbálta meg ellopni, de ez nem sikerült neki, mert a gyerekek elfutottak.

Képünk illusztráció (MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

Egyikük azonban nem volt szerencsés, őt a migráns utolérte és lerántotta a földre egy kerítésnél, ami miatt a gyerek könnyebben megsérült. Barátai végül a közelben lévő rendőrségre mentek segítségért, a rendőrök pedig elfogták a szír férfit, akit 24 órára őrizetbe vettek.

A szerb-magyar határon csak az elmúlt néhány napban több mint száz migráns próbált meg átjutni Magyarországra, a rendőrök azonban megakadályozták őket ebben.

A bevándorlók egyre nyugtalanabbak, múlt csütörtökön például tömegesen vonultak a határhoz, ahol azért demonstráltak egy megszervezett akció keretében, hogy engedjék őket tovább Nyugat-Európába.

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Tiszai vagy dunai? Melyik a legjobb halászlé?
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?