POLITIK

Gulyás Gergely: Mintha nem is akarnák felújítani a Lánchidat – videó

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a fontosabb kormányzati döntésekről.
  • Szerző: Ripost

Gulyás Gergelyt a Lánchídról és a gazdaság újraépítéséről is kérdezték.

A koronavírus-járvány kapcsán azt mondta, Magyarország a védekezés első szakaszát maga mögött tudja, az aktív fertőzöttek száma ezer alá csökkent. Összességében el lehet mondani, a hazai védekezés eredményes volt, ehhez képest kell nézni a más országokban történteket. A közép-európai térség is jól áll, ám más földrészeken vannak aggasztó jelek, amelyek azt mutatják, azoknak lehet igaza, akik azt mondják, lehet egy második hulláma is a járványnak.

Azt most senki nem tudja megmondani, hogy Európában lesz-e egy második hullám, ennek az esélye fennáll, a kormány ezért is tartotta fontosnak a járványügyi készültség meglétét, hiszen – mint hozzátette – amíg nincs vakcina, addig van vírusveszély.

A Lánchíd ügyéről szólva a miniszter kifejtette, hogy Budapest vezetése az eredetileg megígért hatmilliárdos kormányzati támogatást kevésnek tartja, jelenleg tízmilliárdos igénnyel léptek fel. Mindezeket a miniszter komolytalannak véli, mert olyannak tűnik a helyzet, hogy a főváros nem felújítani akarja a hidat, hanem sokkal inkább vitatkozni akar a kormánnyal. Már csak azért – tette hozzá Gulyás Gergely, mert fél éve nem csinálnak semmit, a közbeszerzést sem írták még ki, mellette úgy követelnek különböző összegeket, hogy azt sem tudják, mennyibe is fog kerülni az egész.

Emlékeztetett a politikus arra, hogy a Lánchíd felújítása a Fővárosi Önkormányzat feladata, ebben a kormánynak semmilyen teendője nincs. Ennek ellenére még az előző városvezetéssel kötöttek egy megállapodást, mely szerint támogatják a felújítást, amihez hatmilliárdot adnak Budapestnek – jegyezte meg Gulyás Gergely.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?