POLITIK

Gazdasági vesztegetés miatt nyomoz a rendőrség a kispesti szocialisták ellen

A kispesti szocialisták köreiből kiszivárgott hangfelvételek kapcsán gazdasági vesztegetés bűntette miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a BRFK – válaszolta a Magyar Hírlap kérdésére a rendőrség.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A lap kérdésére közölték azt is, hogy a médiában megjelent minden felvételt, tartalmat és a Transparency International feljelentését is az említett nyomozás keretein belül vizsgálják. Korábban már nyilvánosságra került, hogy a kispesti önkormányzat egyik közbeszerzése kapcsán, tehát egy másik ügyben is vizsgálódik a rendőrség.

Az MSZP elnöke, Tóth Bertalan a kispesti szocialisták botrányos felvételeiről azt mondta, semmilyen olyan ügyet nem tud tolerálni, ami a videón egy szocialista képviselőtől elhangzott, és ha a vádak bebizonyosodnak, Gajda Péter polgármester már ezen a héten meg fogja hozni a döntését. A pártelnök itt arra utalt, hogy Lackner Csaba önkormányzati képviselőt, akit vasárnap egyéni választókerületben újraválasztottak, kizárhatják a pártból. Tóth szerint neki ezzel nincsen dolga, a hangfelvételen érintettek majd tisztázzák egymást között az elhangzottakat.

Csakhogy Lackner kijelentései alapján maga Gajda Péter polgármester is tudott a korrupciós pénzekről, sőt azokból szavai szerint maga is kapott. A Hír TV-hez eljuttatott anyagon Lackner olyan esetről is beszélt, amikor nemcsak „Krinyó”, azaz Kránitz Krisztián, a helyi vagyonkezelő Mr. 40 százaléknak hívott igazgatója, hanem a polgármester is kapott a „visszaosztásból”. Íme: „Odamentem utána a főnökhöz. Mondom, főnök, hogy van az, hogy mondom, a Krinyónak mondom tizenkettőt kell adni, neked meg hármat. Mondom, ez hogy van? Utána behívta magához, volt utána egy kis perpatvar, meg csetepaté, meg hangzavar, de úgy jött ki, hogy azt mondta, hogy hát tudod jól, milyen a Krisztián. Lehet, hogy egyszer utoléri a vég, merthogy ő éhes” – állította a felvételen Lackner, akinek MSZP tagságát időközben felfüggesztették.

A magát a korrupció elleni küzdelem elszánt harcosának nevező Karácsony Gergely újdonsült főpolgármester azt mondta, hisz Gajdának, a hangfelvétel kapcsán a szerepét ezt követően a balliberális médiában tisztázottnak tekintették. Gajda egyébként a Hvg-nek adott videóinterjúban úgy reflektált: „Valaki kinyitotta Andersen mesekönyvét, és azóta velem kapcsolatban rágalmakat terjeszt. Én ezt a mesekönyvet szeretném becsukni.”

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?