POLITIK

Friss hírek az egri misén őrjöngő drogosról, vallottak a szemtanúk!

A Bazilikában egybegyûlt hívők rémülten figyelték, ahogy a dühöngő férfi magából kikelve kiabált, sőt, több embert meg is ütött szertartás közben.
címkék:
  • Szerző: Doris

Beleivott a miseborba, beült a püspöki székbe, sőt, még a plébánost is fel akarta lökni az a kábítószer hatása alatt álló tébolyodott férfi, aki vasárnap keltett óriási riadalmat az egri Bazilikában.

Az egyik szemtanú később egy Facebook-csoportban számolt be megrázó élményéről. Elárulta, többen sírva is fakadtak a látványtól!

"Ez a mai Úrnapi esti mise kissé rendhagyó volt, még hála Istennek soha nem láttam ilyet, de hasonlót sem. Akik ott voltak, szerintem ugyanígy gondolják, igen erősen felkavart mindenkit a jelenség, többen sírtak is. Mi kis késéssel 18.50 körül értünk be a gyereknapról oda, már akkor feltűnő volt, hogy többen kimentek, mondván 'műsor van'. Azután feltűnt egy erős kötésű középkorú férfi, aki felment a főoltár lépcsőjén, hangoskodva megszakította a misét, az idős atya csak némán várt, mi fog történni"

- emlékezett vissza a férfi, ám az igazi pánik csak ezután tört ki.

"Emberünk 4-5 csitítgató emberrel vitatkozott, hangosan kiabált, majd egyre durvábban ellökte mindegyiket. Csizmadia plébános atyát is kis híján fellökte, lefogni senki nem merte. Bevallom, én sem... Ezután beleült a püspöki székbe egészen fent, ivott a miseborból, közben mindenkit megfélemlített, aki nyugalomra intette. Mindeközben többen hívták a rendőröket, akik meg is jelentek úgy 5 perc múlva. Õk is először szépszerével próbálták kitessékelni az oltár mögül magából kivetkőzött emberünket, de hiába. Azután hirtelen verekedés tört ki, az öt rendőrnek is némi munkájába került, amíg leszerelték, aztán megbilincselve vitték ki"

- zárta le elbeszélését a megdöbbent szemtanú. Egy másik hívő arról számolt be, hogy az őrjöngő férfi Gabriel arkangyalnak nevezte magát, és azt üvöltötte, hogy Isten több arkangyallal sújt majd le rájuk, bűnösökre.

Az eszét vesztett férfit azóta őrizetbe vették, garázdaság miatt indult ellene eljárás. A vele szemben alkalmazott kábítószergyorsteszt pozitív értéket mutatott, ezért kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt is kihallgatták.

A %% megkereste a Bazilika plébániáját az ügyben, ám az atya semmilyen részletet nem akart elárulni a vasárnapi incidensről.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?