INSIDER

Földrengés Vas megyében: Remegett a ház és megzavarodtak az állatok

Károkról nem érkezett lakossági bejelentés a katasztrófavédelemhez, de a lakosság érzékelte a rengéseket, melyek vasárnap hajnalban rázták meg Répcelak környékét.
  • Szerző: Buster

Az ELKH Földfizikai és Űrtudományi Intézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium közleménye szerint a mai napon 5 óra 7 perckor és 6 óra 47 perckor földrengés keletkezett a Vas megyei Répcelak térségében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A földmozgás magnitúdója 2,9 és 2,6 volt a Richter-féle skálán. A földrengést a lakosság érzékelte, azonban károkról nem érkezett bejelentés a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz.

A környéken sokan riadtak fel a földrengésre. Az ezzel kapcsolatos posztok és kommentek közül a metropol.hu szemezgetett.

„Nálunk a redőnyök rezdültek meg egy kicsit, de fél 7 után is volt ugyan ez. Nem tudtuk mi ez a zörej. Azt hittük, hogy egy szél lökés” – írta egy kommentelő, de nem ő volt az egyetlen, aki hallotta a furcsa zajokat.

„Zsédenyben mi is éreztük, 5:07-kor, és 6:47-kor is. Azt hittük először, hogy nagyot dörgött az ég, aztán a férjem hamar rájött, hogy ez másfajta morajlás. Remegett a ház” – állapította meg egy hozzászóló.

Volt, aki egész egyszerűen csak leesett az ágyról.

„Leesetem az ágyról”

„Rábapatyon is éreztem, az ablak rezgésre riadtam fel.” – írta egy hölgy.

Még én is éreztem ötkor Sopronhorpácson. Tudtam hogy az volt.” – írta egy másik kommentelő.
A többségben azonban a rémisztő morajlás hagyott emléket:
„5:07 és és 6:47 Uraiújfaluban is, meg a hang is…”
Akadt hozzászóló is, aki arról számolt be, hogy ő ugyan nem érzett és hallott semmit, de a nyulai teljesen megzavarodtak.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?