INSIDER

Kiadták a figyelmeztetést: kánikula és viharok váltják egymást szinte az egész országban

Abban nem lesz köszönet, amilyen időjárást tartogat számunkra a hét eleje. Legjobb lesz, ha erre mindenki jól felkészül.
  • Szerző: Ripost

Figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok az országba érkező viharok miatt. Elsőfokú riasztást adtak ki zivatar tevékenység miatt. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Az érintett megyék a következők: Pest, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém, Zala megye.

Időjárás grafikon
Fotó: OMSZ

Emellett hét megyében másodfokú riasztás van érvényben a hőség miatt. Ez azt jelenti, hogy az érintett területeken 25 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet.

Hétfőn erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és ismét főleg hajnalban, valamint az esti óráktól fordulhatnak elő frissítő zivatarok, záporok. 31 és 37 fok közötti rekkenő hőség, délen már forróság várható – írja a Köpönyeg.

Kedden fátyolfelhők zavarják a forró július végi napsütést, estig nem lesz csapadék. Később estefelé északnyugatra már besodródhat zivatar. 35 fok körüli forró időnk lesz. A délnyugati szél gyakran élénkül meg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?