HARCÉL

Fidelitas: Karácsony fejezze be a politikai ámokfutást

Erre szólította fel a főpolgármestert a Fidelitas elnöke.
  • Szerző: Ripost

Illés Boglárka keddi budapesti, az Erzsébet körúton tartott sajtótájékoztatóján közölte: eddig türelemmel várták, hogy a főpolgármester mit szeretne kezdeni a Nagykörúttal, de mostanra a Fidelitasnál is „betelt a pohár”. Karácsony Gergely kísérleti laboratóriumként használja a fővárost, ami már tavasszal látható volt, amikor rendeletekkel vezette a várost, és egysávosította a nagykörutat. Emiatt – folytatta – annak a több tízezer embernek, aki autóval jár munkába, viszi a gyermekeit az iskolába vagy óvodába, el kell viselnie a szmogot és a torlódást.

Forrás: Facebook

A főpolgármester megfelelő tervezés és egyeztetés hiányában hozott meg egy rendeletet, és csak azután érzékelte, hogy érdemes lenne megkérdezni az emberek véleményét – jelentette ki. Ezzel az autósokat a kerékpárosok ellen uszította és fordítva.

A Fidelitas nevében leszögezte: nem kérnek abból, hogy Karácsony Gergely „játszadozik” azoknak az idejével, akik autóval járnak munkába. Más egymillió lakosúnál nagyobb városokkal összehasonlítva Budapesten magas a közösségi közlekedés aránya, az egyéb gépjárművel közlekedést tekintve pedig a középmezőnyben található. Cél, hogy a kerékpáros közlekedés aránya nőjön, de ezt nem úgy kell elérni, hogy ellehetetlenítik az autósok életét.

A sajtótájékoztató után a Fidelitas aktivistái kérdésekkel felmatricázott palackos vizeket osztottak a piros lámpánál várakozó autósoknak. A palackokon az volt olvasható: „Téged sem kérdeztek meg róla, hogy mit gondolsz a körúti biciklisávról? Ez mindenki Budapestje?”.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?