Létrehozva: 2020.01.11.

Fenyegetik, leköpik és rasszista szajhának nevezik a svéd ápolónőket a migránsok

A svédországi Växjö kórházában több ápolónő is arról számolt be, hogy egyes betegek erőszakoskodnak velük, szajhának nevezik és rasszizmussal vádolják őket – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A Smalandspostennek nyilatkozó ápolók elmondták, egyes betegek úgy gondolják, hogy nekik bármelyik pillanatban az ő rendelkezésükre kell állniuk, és bármit kérhetnek tőlük. Amikor pedig ezek a betegek úgy érzik, hogy rosszul bánnak velük, egyből rasszizmussal vádolják a személyzetet.

-Kellemetlen lehet, amikor az ember rosszul van, de úgy tesznek, mintha mi tehetnénk róla. Fenyegetnek minket a családtagjaik, leköpnek, k*rvának, rasszistának neveznek- nyilatkozta egy dolgozó.

Több ápolónő is arról számolt be, hogy gyakran nevezik őket szajhának, sőt durvább kifejezésekkel is illetik őket.

„P*nci, k*rva, rasszista, ezeken a neveken is szólítottak már. Úgy érzem, az utóbbi időben egyre gyakrabban húzzák elő a rasszista kártyát is, pedig mi minden beteget egyformán kezelünk„, mondta el az egyik nővér.

Nem Svédország az egyetlen ország, ahol arról lehet hallani, hogy támadások érik a kórházi személyzetet. Tavaly decemberben egy párizsi kórházban estek egy orvos torkának afgán migránsok.

A fiatal férfiak korábban verekedésbe keveredtek az utcán, ami miatt öt sérültet a helyi kórházba vittek. Amikor a 23 és 25 év közötti férfiak úgy érezték, hogy az ápolók nem elég gyorsan látták el 23 éves barátjuk szúrt sebét, a személyzetre támadtak. Ekkor az osztályvezető orvos megpróbált beavatkozni, de az egyik migráns rátámadt és fojtogatni kezdte.

Szintén decemberben egy éjszaka a németországi Schweringben a kórház sürgősségi osztályán kezdett el randalírozni három részeg migráns, akik azt követelték, hogy azonnal lássák el őket.

Egy korábbi hír szerint

a svéd tűzoltók már be sem mernek hajtani Gottsundába, ha épp valami kigyullad, mert nagy valószínűséggel rájuk támadnak a migránsok”.

Az egyik este hét óra után tűzoltókat hívtak a szemtanúk, mivel több autó és egy parkolóház lángolt a kerületben. A tűzoltók azonban csak 3/4 órával később jelentek meg a helyszínen, mondván: csak akkora kaptak rendőri védelmet. Majd, mikor megérkezett az erősítés, akkor láttak neki a munkának a tűzoltók. Ez esetben legalább ötven autó károsodott, több teljesen kiégett. Az uppsalai rendőrség szóvivője, Lisa Sannervik szerint a tűzoltók biztonsága került volna veszélybe, ha rendőri biztosítás nélkül végezték volna a munkájukat. Az utóbbi időben ugyanis többször is volt példa arra, hogy a hatóságok embereire migránsok támadtak.

Már több olyan esetünk is volt, hogy a tűzoltókat kövekkel dobálták a kerületben. Természetesen a döntésünk sajnálatos a környék lakóira nézve, de a csapatunk biztonsága a legfőbb prioritás számunkra”

– mondta a szóvivő, aki szerint a tüzet bosszúból gyújthatták, ugyanis a rendőrség több embert is letartóztatott Gottsundában, akik drogkereskedelemben érintett csoportokhoz tartoztak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - ÉLŐ

origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

vg.hu

Megkérdezték a magyar fiatalokat, milyen autót vennének – nem erre a válaszra számítottak

mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

magyarnemzet.hu

Nagyon lehúzta Szoboszlai teljesítményét a liverpooli lap

origo.hu

Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

mindmegette.hu

Galajfű, a pajzsmirigy doktora: ezért érdemes a teáját fogyasztani

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett

POLITIK

A NATO döntő szerepre készül Ukrajnában

POLITIK

Ez a magyar CPAC igazi célja