POLITIK

Felfüggeszthetik a DK-s Varju László mentelmi jogát

Polt Péter legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészségen választás rendje elleni bűntett miatt indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Varju László országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.
  • Szerző: Ripost

Horváth Imre volt újpesti MSZP-s politikust akarta visszalépésre bírni Varju még 2018-ban.

A megalapozott gyanú lényege szerint Varju László az egyik budapesti egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként a 2018. évi országgyűlési választás előtt, 2018. február 12-én, egy kávézóban találkozott a függetlenként induló jelölttel. A találkozó során Varju László – a választáson való nyerési esélyeinek növelése érdekében – anyagi juttatást ígért a férfinak azért, hogy a képviselő-jelöltségtől lépjen vissza a javára.

Költségtérítést ajánlott Horváth Imrének, ha az visszalép (Fotó: MTI)

Horváth Imre miután egyértelműsítette, hogy nem lép vissza a 2018-as országgyűlési választáson, burkolt fenyegetéseket kapott, majd miután ezeket is visszautasította, Varju pénzt ígért a visszalépésért, természetesen ő ezt költségtérítésnek nevezte, hogy ne érje kár a visszalépéssel Horváthot.

A volt MSZP-s szerint a baloldaliság nem Varjunál, nem a DK-nál és nem a mai MSZP-nél van, akik valójában ma már szélsőségesen neoliberális, önző és az emberséges gondolatokkal összeegyeztethetetlen elveket vallanak.

Varju László országgyűlési képviselő cselekménye választás rendje elleni bűntett megállapítására lehet alkalmas – írta a Legfőbb Ügyészség.

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?