POLITIK

Ezen bukott le egy pap, nem volt a béke barátja

A férfi Ukrajnában az interneten vásárolt startpisztolyokat, átalakította azokat éles fegyverré, majd vásárlókat keresett.
címkék:
  • Szerző: M.M.

Ukrajnában, Lemberg megyében fegyverkereskedelmen értek egy papot

- írja a Korrespondent.net hírportál a Lemberg Megyei Rendőrkapitányság sajtószolgálata nyomán. A 48 éves férfit már korábban is fegyverek illegális tartásával vádolták meg. 2018 decemberében öt év börtönbüntetésre ítélték, de később szabadon bocsátották őt, ha két éven belül nem követ el új bűncselekményt, és teljesítette a rá kiszabott feladatokat.

Ezúttal a rendőrség megállapította, hogy a férfi a saját házában fegyverkereskedelmet létesített. A férfi startá, zajpisztolyokat és más típusú fegyverek makettjeit vásárolt az interneten keresztül, katonai fegyverekké alakította azokat.

Továbbá lőszereket is készített ezekhez a pisztolyokhoz.

Ezután vásárlókat keresett, a fegyvereket postán küldte el. Annak érdekében, hogy ne kerüljön a rendőrség látóterébe, pisztolyok vásárlásakor, és az „áru” postán történő küldésekor a gyanúsított fiktív személyes adatokat használt.

A rendőrség több fegyverértékesítési esetet dokumentált. A lefoglalt tárgyakat szakértői vizsgálatra továbbították.

Az illetékes hatóságok Lemberg, Cserkaszi és Kijev megyében folytatják a keresési műveleteket.

A tisztviselők nyolc pisztolyt, fegyvert, hat hangtompítót, 165 lőszert, gránátot és egyéb fegyvereket foglaltak le. A gyanúsítottat háromtól hét évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik.

Korábban a Karpatinfo.net hírt adott arról, hogy kiskorú követett el fegyveres támadást Munkácson.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?