INSIDER

Fegyverekkel aludt a miskolci férfi, hogy rettegő családja ne menekülhessen el

Terrorban tartotta családját, fenyegette őket és szabadságukat is korlátozta.
  • Szerző: Ripost

A miskolci férfi tavaly novembertől kaszát, borotvát, kést tartott az ágya mellett, ezzel fenyegetve saját családját. Rendszeresen előfordult, hogy a közös lakás ajtaját bereteszelte, beláncolta, a kulcsot magánál tartotta, megakadályozva ezzel, hogy élettársa és a kislánya elhagyhassák az ingatlant. Később már dolgozni sem engedte el a nőt, ezért az asszony elvesztette az állását.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

Május 7-én a férfi megengedte, hogy élettársa ügyintézés végett elmenjen otthonról és a gyermeket is magával vigye, azonban felszólította, hogy siessenek haza, mert egyébként megöli őket. Mire hazaértek, a gyanúsított az előszobába fejszét, baltákat és egy karót, a teraszra egy csomóval ellátott kötelet készített össze. A szerszámok láttán a nő kislányával együtt félelmében elmenekült otthonukból.

Távozásukat követően a férfi a lakásban tüzet gyújtott, minek következtében az ingatlan kiégett és lakhatatlanná vált.

Az ügyészségen a gyanúsítottal szemben személyi szabadság megsértése és zaklatás miatt indult eljárás, mely cselekmények akár 7 és fél évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők. Figyelembe véve, hogy szabadlábra való bocsátás után elszökne, illetve tovább terrorizálhatná a kislányt és édesanyját, így június 10-ig elrendelték a letartóztatását.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?