POLITIK

Ezekre a fesztiválokra már biztos, hogy csak oltási igazolással mehetsz be

A tömegrendezvényeken lehetetlen a távolságtartás, így az egyetlen megoldás, hogy a fesztiválokra csak oltási igazolással engednek be.
  • Szerző: Ripost

Fesztivál, oltási igazolással – idén csak így lehetséges a biztonságos bulizás. Románia két legnagyobb zenei fesztiválja már közölte, hogy csak oltási igazolással engedi be a bulizni vágyókat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fesztivál oltási igazolással lesz megrendezhető

Fő a biztonság –a fesztiválokon is (Fotó: Pixabay)

Edy Cheriji kommunikációs igazgató elmondta, a szervezők mindent megtesznek annak érdekében, hogy biztonságban meg lehessen szervezni a rendezvényeket, ezért a kolozsvári Untold és a konstancai Neversea is Covidmentes lesz. Csak az látogathatja ugyanis a fesztiválokat, aki már beoltatta magát és ezt oltási igazolással bizonyítja is. Vagy átesett a víruson és bizonyítani tudja, hogy antitestek vannak a szervezetében. A harmadik lehetőség a bejáratnál elvégeztetett gyorsteszt, mely, ha az negatív, akkor az érvényes belépőjegy mellett szintén lehetőséget biztosít a bejutásra.

A Neversea-t július 8-11., az Untoldot pedig augusztus 5-8 között tervezik megrendezni. Idén a szervezők az előző évekhez lépest kevesebb résztvevőre számítanak, s tisztába vannak azzal, hogy ez egy kompromisszum, de ezt a belépést lehetőségnek fogják fel arra, hogy lassan visszatérjünk a normális életbe.

A úgy értesült, könnyen elképzelhető, hogy Magyarországon is sok helyre, főleg tömegrendezvényekre csak azok mehetnek majd be, akik be vannak oltva koronavírus ellen vagy átestek már a fertőzésen. A fesztivál látogatás oltási igazolással nálunk is elképzelhető, de lesz olyan koncert, focimeccs vagy konferencia is , amit nem látogathat olyan ember, aki nincs beoltva. Ez igaz lehet több utazási célpontra is. Az oltottság egy digitális egészségügyi útlevéllel igazolható majd, melynek technikai hátterét már kifejlesztette a belügyminisztérium.

Március 1-jétől kezdik el postázni az oltáskártyákat. A plasztikkártya ingyenes és nem kell igényelni. Aki megkapta az oltást, annak automatikusan kipostázzák.

A tömeges oltások elkezdődtek, már 5 vakcina elérhető Magyarországon. A vakcinainfo.gov.hu oldalon, a kitöltött adatlap alapján tudják majd felvenni a szakemberek a kapcsolatot az igénylőkkel.

A magyarországi fesztiválok sorsa még kérdéses, Gerendai Károly szerint márciusban dől majd el, hogy lesz-e idén Sziget fesztivál.

Ülős bulik lehetnek a franciáknál

Franciaországban a kulturális miniszter múlt héten bejelentette, hogy úgy lehet fesztiválokat tartani, hogy csak ülhetnek az emberek és maximum 5 ezer ember vehet részt egy ilyen rendezvényen.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?