POLITIK

Ez lehetett az előjele a brutális tatabányai családirtásnak

Néhány nappal a tragédia előtt vészjósló dalszöveget tett közzé a családirtó zenekara a Facebookon.
  • Szerző: BDF

Borzalmas tragédia történt múlt hét pénteken, amikor M. Ferenc megölte két kisfiát, rátámadt a feleségére, majd elvágta a saját torkát. A szörnyű gyilkosságra azóta is keresik a magyarázatot Bánhida kertváros csendes utcájában. A tragédia előtt sem a szomszédok, sem a gyilkos anyósa, sem a kisfiúk tanárai, sem a kollégák, sőt az apa zenész barátai sem tapasztaltak semmi furcsát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

„Tíz éve jól ismerem Feriéket, egy hangos szót nem hallottam köztük soha. A gyerekeink sokszor átjártak egymáshoz, együtt ettek, játszottak” – kezdte sóhajtva a szemben lakó szomszéd. Kislánya a kisebbik, 7 éves fiú osztálytársa volt. A tragédia után a gyerekeket és szüleiket pszichológus segítette az iskolában.

„A kicsik anyját már felébresztették az altatásból. Beszéltem vele, felajánlottam, hogy átmegyünk rendet tenni a házba, de az anyukája Feri testvérével már elvégezte a tennivalókat. Egy hete gondolkodunk, hogy lehetett-e előjele ennek a szörnyűségnek, próbálunk okot találni, de nem hibáztathatja magát senki. Feri tornyot, kis játszóteret épített a kertben, mindene volt a két fia. Az igaz, hogy villamosmérnökként a munkahelyén nagy volt rajta a nyomás, de miután panaszkodott, levettek róla némi terhet. A tragédia előtt a fiúk betegek lettek, nem mentek iskolába, az anyuka is otthon maradt, de mást nem vettünk észre. Egyszerűen nem tudni, miért kattanhatott be Feri” – mondta Blikknek a szomszéd apuka, aki nem tudott róla, hogy a házaspárnak gondjai lettek volna. Ám a férfi zenekara a közelmúltban vészjósló dalszöveget tett közzé:

„Elmélyülve csendben álló ember lép ki szentet játszó látszatból felépített családból, melyet szédített. Mert nem volt jó e szép ajándék, álarc volt, s nem édes játék.”

Fotó: Facebook

A tragédia előtt három nappal az együttes a Facebook-oldalán azt magyarázta, miért csúszik a kislemezük megjelenése: „… a család, munkahely, fizikai sérelmek és iskolai tanulmányok prioritása más helyzetet alakított ki…” – állt a később törölt közleményben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?