POLITIK

Ez az új „mesterterv” lényege, beindul a képzés

Egymilliárd dollárból indít új oktatási hálózatot Soros György – minderről a davosi világgazdasági fórumon beszélt az amerikai tőzsdespekuláns.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Az amerikai bevándorláspárti milliárdos tőzsdespekuláns úgy ítélte meg, elérkezett az idő, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány hozzálásson egy új és innovatív oktatási hálózat felépítésére, amelyre a világnak valóban szüksége van.

A tervek szerint a hálózat közös képzési programokat, hálózati kurzusokat kínálna, és rendszeresen kötne össze oktatókat és hallgatókat személyes és online konzultációkra világszerte.

Soros mostani oktatási tervének a lényege, hogy így akar világszerte még nagyobb befolyásra szert tenni. A kormányfő is erről beszélt egy interjúban amikor azt mondta, hogy Soros György maffiaszerű hálózaton keresztül irányítja a politikai tevékenységét és gyakorol befolyást az európai politikára, hozzáfűzve, hogy a milliárdos spekuláns a világ első számú oligarchája.

Az új hálózat alapját a CEU és amerikai partneregyeteme, a Bard College fogja képezni, emellett partnerségre lépnek az Arizonai Állami Egyetemmel, amely a világ egyik vezető szereplője a távoktatásban. „Egymagunk nem tudunk globális hálózatot kiépíteni. Remélem, azok, akik osztják ezt a víziót, csatlakozni fognak hozzánk ennek megvalósításában” – mondta.

Az oktatási anyagban nyilvánvalóan kiemelkedő helyet foglal majd el Soros meghirdetett politikai programja. Ennek főbb elemei a következők:

Soros hét pontja

  • Az EU-nak, de a világ többi részének is nagy számú menekültet kell befogadnia.
  • Összeurópai határőrizeti szervet kell létrehoznia Európának.
  • Európai adókból évi 30 milliárd eurót kell fordítani a migrációs válság kezelésére.
  • Egységes európai rendszer kell a menedékkérelmek elbírálására.
  • Összeurópai rendszert kell kidolgozni a menekültek elhelyezésére.
  • Az EU-nak bőkezűbben kellene támogatnia a konfliktusövezetekkel szomszédos országokat.
  • A gazdasági bevándorlás sem rossz, így a gazdasági bevándorlókkal is kezdeni kellene valamit.
  • Soros szerint Európa képes volna legalább évi 300 ezer embert befogadni, és ehhez csatlakozhatnának más kontinensek kormányai is. A tartós megoldás érdekében Soros azt javasolja, hogy az EU évente legalább 30 milliárd eurót fordítson a menekültpolitikára. “A Bertelsmann alapítvány becslése szerint a schengeni rendszer feladása évi 47-140 milliárd eurónyi GDP-kiesést okozhat. Az évi 30 milliárd eurót az európai adókból lehetne összegyűjteni. A migráció előnyei bőven felülmúlják a költségeket” – nyomatékosította Soros György. Szerinte “a korosodó Európának olyan légkört kellene teremtenie, amiben szívesen látják a gazdasági bevándorlókat”.
epa04917414 Refugees walk after crossing the border between Macedonia and Greece, near the town of Gevgelija, The Former Yugoslav Republic of Macedonia, 06 September 2015. The Gevgelija-Presevo journey is just a part of the journey that the refugees, the vast majority of them from Syria, are forced to make along the so-called Balkan corridor, which takes them from Turkey, across Greece, Macedonia and Serbia to Hungary, the gateway to the European Union. EPA/NAKE BATEV

 

címkék:
És ezeket olvastad már?