Létrehozva: 2020.09.01.

Európában eddig itt van a legtöbb koronavírus fertőzött

Az év első hét hónapjában 13,2 millióan utaztak a dél-európai országba. Rekordszámú új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Izraelben is.

Spanyolországba 2,5 millió külföldi turista látogatott el idén júliusban, 75 százalékkal kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban – közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE) kedden.

A legtöbben, 597 ezren a szomszédos Franciaországból érkeztek az év hetedik hónapjában, 58 százalékkal kevesebben, mint tavaly ebben a hónapban. Német turisták közül 432 ezren, a britek közül 377 ezren választották úti célként, előbbieknél ez 65 százalékos, utóbbiaknál 82 százalékos visszaesést jelent.

Az utazók első számú célpontja a Baleár-szigetek voltak, amelyet Katalónia és Valencia tengerparti tartományok követnek. A szigeteken a turisták csökkenése 75 százalékos volt, míg Katalóniában 81,6 Valenciában pedig 69 százalékkal kevesebb volt a külföldről érkezett látogató júliusban.

Az év első hét hónapjában 13,2 millióan utaztak a dél-európai országba, ami éves szinten 72,4 százalékos csökkenést jelent – áll a jelentésében.

A hivatal számításai szerint a turisták júliusban 2,4 milliárd eurót költöttek el Spanyolországban, 79 százalékkal kevesebbet, mint 2019 hetedik hónapjában. Január és július között a külföldi turisták által elköltött összeg mintegy 14 milliárd euró volt, ami 72,6 százalékkal marad el a múlt évitől.

Spanyolország bruttó hazai termékének (GDP) 12,3 százaléka származik a turizmusból, amely 2,5 millió embernek ad munkát.

A dél-európai ország tavaly 83,7 millió külföldi turistával a világ második leglátogatottabb országa volt. A koronavírus-járvány miatt azonban idén március közepén teljesen leállt a turizmus, amely csak június végén, a belföldi szabad mozgás engedélyezése és a határok megnyitása után indult újra.

Július közepén azonban ismét növekedni kezdett a fertőzések száma, így több európai ország utazási korlátozásokat vezetett be a Spanyolországból érkezőkkel szemben, például Nagy-Britannia és Németország is, amely újabb csapást mért az éppen csak éledező idegenforgalomra.

Európában Spanyolországban regisztrálták a legtöbb koronavírus-fertőzést, az eddig kiszűrt esetek száma meghaladja a 462 ezret.

Rekordszámú új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Izraelben is az egészségügyi minisztérium keddi adatközlése szerint. A hétfőn elvégzett 29 586 teszt alapján 2180 új koronavírus-fertőzöttet találtak, az új fertőzöttek száma megdöntötte a járvány tavaszi kitörése óta mért eddigi 2100-as napi rekordot, amelyet július 28-án jegyeztek fel.

Hétfőn a járványban elhunytak napi száma is az eddigi legmagasabb volt, 19-en haltak meg a SARS-CoV-2-vírus okozta okozta betegségben. Eddig összesen 946-an vesztették életüket Izraelben a Covid-19 betegségben, közülük júliusban és augusztusban 619-en.

Nyolcszázkilencven koronavírusos beteget ápolnak a kórházakban országszerte, közülük 438-an súlyos állapotban vannak, 119 embert lélegeztetőgépre kellett tenni. Továbbra is elsősorban az arabok és az ultraortodoxok lakta településeken jelentős a fertőzöttek száma.

A megbetegedések növekedése mellett nyitották meg az új tanévet kedden 2,4 millió gyerek számára, akik az iskolákban és a középiskolákban maszkokban, kiscsoportokban, és részben otthonról, számítógépek segítségével fogják tanulmányaikat végezni.

Hosszú vita előzte meg az óvodások, és az iskolát most elkezdők szüleinek jelenlétét az évnyitón. Izraelben hagyományosan az első napokban bekísérhetik, s együtt maradhatnak hosszabb-rövidebb ideig gyermekeikkel a szülők, hogy könnyebb legyen a beszoktatás. Végül az idén is engedélyezték belépésüket az osztálytermekbe hatfős csoportokban és maszkban.

Hétfőn súlyos viták voltak Roni Gamzu koronavírus-biztos és Joáv Galant oktatási miniszter között, mert Galant mindenképp minden településen megnyitotta volna az iskolák kapuit, míg Gamzu ragaszkodott hozzá, hogy a „piros” besorolású településeken helyeken zárva maradjanak az intézmények. Este rendkívüli ülésre hívták össze a koronavírus-kabinetet, az illetékes miniszterek végül Gamzu javára döntöttek.

Huszonhárom „piros”, vagyis erősen fertőzött településen 140 ezer kisdiák számára csak távoktatással kezdődött meg a tanév, mert a szakemberek szerint ezeken a helyeken nagyon nagy a valószínűsége, hogy legalább egy iskolás fertőzött, aki így könnyen átadhatja a teljes közösségeknek a kórt. Több mint 5500 iskolás és tanár van jelenleg házi karanténban, valamint ezren betegek, ők sem kezdhették meg a tanévet a szokásos módon.

A mintegy kilencmilliós Izraelben eddig 117 241 ember fertőződött meg igazoltan a koronavírussal, jelenleg 20 699 aktív fertőzöttet tart nyilván az egészségügyi minisztérium honlapja.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megszületett az ítélet, egy vagyont kell fizetni Cristiano Ronaldónak

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

borsonline.hu

Nagyon aggódnak a rajongók Zimány Linda miatt - most szúrták ki a testén

mandiner.hu

„Ide hallgass, te Magyar Péter!” – Bayer Zsolt kemény üzenetet küldött Varga Judit exférjének

ripost.hu

Senkinek sem kell Zámbó Jimmy egykori nyaralója, drasztikus lépésre szánta rá magát a család

hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

Nem bírt magával Lőw Zsolt, ő tette helyre a Bayern BL-hősét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Hídpénzbotrány: vesztegetés miatt tett feljelentést Budai Gyula

POLITIK

Orbán Viktor nem kertel: Elegünk van! Brüsszelben változás kell

POLITIK

Még az idén növekedési pályára áll a magyar gazdaság

POLITIK

Mit lehet teljesíteni az ukránoknak tett ígéretekből?

POLITIK

Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja

POLITIK

Az ukrán elnök nem érti, hogy miért szeretik jobban Izraelt