Létrehozva: 2020.09.06.

Ellopta Geszti Péter és Dés László dalát a „tetűcsúszdás” jobbikos

A szerzők tiltakoznak. Dés László és Geszti Péter felháborítónak tartja, hogy a baloldal rasszista jelöltje kampánycélra használja szerzeményeiket

Sem Dés László, sem Geszti Péter nem adott hozzájárulást a baloldal judapestező jelöltjének ahhoz, hogy a Mi vagyunk a Grund című dalt használja fel a kampányához – adta hírül a Mandiner. A jobbikos politikus tagadja volt alkalmazottai állítását, hogy máig nem fizette ki munkabérüket.

Az elmúlt napokban kikerült egy jobbikos kampányvideó a szerencsi időközi országgyűlési választáson elinduló ellenzéki jelölt, a Budapestet Judapestnek, az izraeli turistákat „tetűcsúszdásoknak” nevező Bíró László közösségi oldalára, amelyben Geszti Péter és Dés László közös, Mi vagyunk a Grund című dala is szerepel.

"Geszti Péterrel egyetértésben a válaszom: Bíró László nem kért engedélyt, és ha kért volna, akkor nem engedélyezzük! Az antiszemitizmust, a rasszizmust semennyire nem tartjuk elfogadhatónak! – írta Dés László. Geszti Péter hasonlóképp felelt. „Dés Lászlóval egyetértésben a válaszaim: Bíró László nem kért engedélyt a dal felhasználásához. Sem közéleti szereplőként, sem magánemberként nem tartunk elfogadhatónak semmilyen rasszista kijelentést" – fogalmazott a művész.

Bíró László időközben reagált lapunk korábbi cikkére, amelyben arról írtunk, hogy a jobbikos jelölt több egykori alkalmazottja azt állítja, hogy a politikus nem fizette rendesen a munkabérüket, valamint meg is fenyegette őket.

„Nekem tiszta a lelkiismeretem: soha senkit nem fenyegettem fegyverrel, soha senkinek nem tartottam vissza a bérét, sőt mind a mai napig fizetem azt a hitelt, amit magánszemélyként vettem fel, hogy rendezni tudjam a munkavállalók fizetését. Lopni sem loptam, sem gépsorokat, sem mást az üzemből” – állította Facebook-bejegyzésében Bíró, annak ellenére, hogy több egykori dolgozója szerint a mai napig tartozik nekik a munkabérükkel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú, a megye délkeleti részét lefedő, tiszaújvárosi székhelyű egyéni választókerületben október 11-én tartanak időközi országgyűlési képviselő-választást, amelyen a júliusban motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc (Fidesz) utódjáról dönthetnek majd. A baloldal egységesen a korábban antiszemita és rasszista kijelentéseket tevő, egykori dolgozóit lelövetéssel fenyegető jobbikos Bíró László mögé sorakoztak fel, miközben egyre bővül azok sora, akik a baloldalon felemelik a szavukat Bíró jelölése ellen. A Fidesz–KDNP helyi szervezete Koncz Zsófiát, Koncz Ferenc lányát indítja a körzetben.

Miért nincs nemzetközi tiltakozás? Deutsch Tamás és Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselői levélben emeltek szót az európai szocialisták és a liberálisok EP-frakcióvezetőjénél az antiszemita és cigányellenes kijelentéseket tevő, a baloldal által indított Bíró László jelölése ellen. A Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja levélben fordult Iratxe García Pérezhez, az európai szocialisták (S&D) frakcióvezetőjéhez és Dacian Cioloshoz, az európai liberálisok (Renew Europe) frakcióvezetőjéhez, hogy felhívják a figyelmet az európai parlamenti képviselőcsoportjaikhoz tartozó magyar ellenzéki pártok riasztó lépésére: az október 11-i időközi választásokon a közös jelöltjük az antiszemita és cigányellenes kijelentéseiről elhíresült Bíró László lett – áll a kormánypártok európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleményében. A baloldali összefogás szerencsi jelöltje korábban rasszista, cigányellenes kijelentéseket tett. Erre Setét Jenő roma polgárjogi aktivista hívta fel a figyelmet még augusztus közepén. Azóta arra is fény derült, hogy Bíró nemcsak rasszista, de antiszemita szólamokat is nyíltan hangoztatott: „A kutyám majd megveszik, amikor a tetűcsúszdások elmennek a ház előtt” – Bíró László korábban így emlegette a Borsodban, Hegyalján és Szerencs környékén megforduló izraeli turistákat.

A jobbikos politikus egy másik kijelentésében pedig a magyar fővárosra Judapestként hivatkozott.

Tiszaújváros – Szerencs választókerületében az október 11-i időközi választásokra az ellenzéki pártok választási koalíciója, amelynek tagja az S&D családhoz tartozó Magyar Szocialista Párt (MSZP) és a Demokratikus Koalíció (DK), valamint a Renew Europe-hoz tartozó Momentum is a szélsőjobboldali Jobbikhoz tartozó Bíró Lászlót nevezte meg közös jelöltjükként. Deutsch Tamás és Szájer József levelükben kijelentették: meggyőződésük szerint egy nyíltan rasszista és xenofób jelölt támogatása legitimálja a gyűlöletbeszédet, táplálja a rasszizmust és az antiszemitizmust a közbeszédben. Továbbá szerintük már az is összeegyeztethetetlen a demokratikus elvekkel és az európai értékekkel, hogy folyamatos választási koalíció van a magukat demokratikusnak mondó ellenzéki pártok és a szélsőséges Jobbik között. A Fidesz és a KDNP képviselőcsoport vezetői úgy vélik, ha egy polgári, nemzeti, kereszténydemokrata, konzervatív párt Kelet-Közép-Európában akár csak fontolóra vett volna egy hasonló hátterű jelölt állítását, az S&D és Renew képviselői lennének, akik a leghangosabban tiltakoznának, jelezve az európai értékek sérülését. A képviselők arra a kérdésre várnak ezért választ, hogy most miért hallgatnak? A levélírók szerint Bíró támogatása az S&D és Renew frakciókhoz tartozó pártok részéről fenyegetést jelent Európa valamennyi zsidó és roma polgárának.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna véletlenül bejelentette: közük lehetett a moszkvai terrortámadáshoz

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Emlékszel még ezekre az ikonikus magyar színészekre? Teszteld velünk!

ripost.hu

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

mandiner.hu

Ezzel a fotóval mondatná le Orbán Viktort Pankotai Lili (FOTÓ)

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

Óraátállítás: Ha azt hiszed, csak a faliórát kell átállítani, van egy rossz hírünk

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat