Létrehozva: 2021.11.29.

Elkezdődött a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó

A Planet Budapest 2021 rendezvény vasárnapig tart a Hungexpo területén, és több mint száz országból érkeznek vendégek az eseményre. A találkozó központi kérdése, hogy miként lehet a bolygót megőrizni a következő generációknak. A Planet Budapest 2021 fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

Még nincs késő, az emberiség jövőjét beárnyékoló környezeti, gazdaság társadalmi folyamatok megfordíthatók – ez a célja Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozónak. A vasárnapig tartó rendezvényen részt vesznek a V4-tagországok is.

Áder János köztársasági elnök a Hősök terén katonai tiszteletadással fogadta Andrzej Dudát, a Lengyel Köztársaság elnökét és Zuzana Caputovát, a Szlovák Köztársaság elnökét.

Az államfők ezután a Szépművészeti Múzeumban tárgyaltak, amelybe már Milos Zeman cseh elnök is bekapcsolódott, virtuálisan. Áder János korábban arról beszélt a Kossuth Rádióban, hogy

a Planet Budapest 2021 nem csupán egy egyhetes klímakonferencia, hanem egy vállalkozói kiállítási is lesz egyben: olyan zöldtermékeket mutatnak majd be, amelyek már elérhetők a piacon.

A köztársasági elnök azt mondta: a termékek egyebek mellett a vízgazdálkodásra, az energiahatékonyságra és a közlekedésre kínálnak megoldásokat. A kiállítók többsége magyar, de érkeznek lengyel, cseh és szlovák vállalkozók is. A cél, hogy összekössék az ötletgazdákat a felhasználókkal.

„Tehát megmutatjuk azokat a vállalkozói megoldásokat, melyek korábban az ilyen rendezvényeken nem szerepeltek. És a fiataloknak külön egy programot készítettünk, ami az ő tudásukat megpróbálja gyarapítani, érdeklődésüket pedig kielégíteni” – jelentette ki Áder János.

Az államfő hozzátette: a rendezvénynek otthont adó Hungexpóra 180 kiállítót várnak. Áder János arról is beszélt, hogy tudományos tanácskozást szerveznek a fenntartható kérdésekről, megoldásokat mutatnak be, és interaktív tájékoztatást adnak a résztvevőknek, valamint a fiatalokat játékos formában ismertetik meg a fenntarthatóság kérdésével.

„Fontos volt, hogy a kiállítást a lehető legkisebb környezeti lábnyommal szervezzük meg”

– mondta Joó István, az esemény lebonyolításáért felelős kormánybiztos a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában.

„Az eseményt negyven elektromos busz segítségével közelíthetik meg az érdeklődők, ezenkívül természetesen szelektíven gyűjtjük a hulladékot, egy hulladékudvarban szét is válogatjuk ezeket, elektromos kukásautók szállítják el a keletkező szemetet, és nagyon fontos, hogy például a száznyolcvanöt kiállítónak a standját is újrahasznosítható anyagokból építettük fel, majd aki kilátogat, az látni fogja, hogy teljesen minimalizáltuk a papírhasználatot, digitális applikációkon keresztül közlünk minden szükséges információt” – számolt be a kormánybiztos.

A Planet Budapest 2021 hétfő este ünnepélyes koncerttel veszi kezdetét, amelyen Áder János köztársasági elnök és Andrzej Duda lengyel államfő is részt vesz.

A közönségnek szóló programokat keddtől tekinthetik meg az érdeklődők.

A Planet Budapest 2021 célja, hogy felhívja a résztvevők figyelmét a kedvezőtlen környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokra, illetve bemutassa, hogy ezek a negatív, az emberiség jövőjét beárnyékoló változások még visszafordíthatók. Az eseményen részt vesznek a V4 tagországok is.

A Planet Budapest 2021 célja, hogy felhívja a résztvevők figyelmét a kedvezőtlen környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokra, illetve bemutassa, hogy ezek a negatív, az emberiség jövőjét beárnyékoló változások még visszafordíthatók. Az eseményen részt vesznek a V4 tagországok is.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

origo.hu

Óriási botrányba keveredett a TV2 sztárja - videó

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

magyarnemzet.hu

Főügyész Magyar Péter felvételéről: így nem törölhető a tartalom

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat

POLITIK

Összeáll a dollárbaloldal

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút