Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2020.09.23.

Elképesztően megugrott a fertőzöttek száma több európai országban

Ismét rekordot döntött a fertőzöttek száma Romániában. Az elmúlt 24 órában 1767 új fertőzést igazoltak

Eddig 2 278 125 koronavírusteszt eredményét dolgozták fel Romániában. Ezek közül 24 544-et az elmúlt 24 órában végeztek el, 15 165-öt az esetmeghatározás és az orvosi protokoll alapján, 9379-et pedig kérésre. A legutóbbi jelentés óta jelentették 201 olyan teszt eredményét is, amelyeket korábban végeztek el.

Jelenleg 7061 személyt kezelnek kórházban koronavírussal, közülük 498-at intenzív terápiás részlegen. Románia területén 8917 igazoltan koronavírus-fertőzött személy van otthoni, 6959 pedig intézményi elkülönítésben. Ugyanakkor 23 442 személy van házi, 179 pedig intézményes karanténban.

Az elmúlt 24 órában 47, koronavírussal diagnosztizált személy haláláról érkezett jelentés, közülük 35 férfi és 12 nő. Ezzel 4550-re emelkedett a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma.

A halálos áldozatok közül két személy a 20 és 29 év közötti korosztályhoz tartozott, három személy 40 és 49 év közötti, öt 50 és 59 év közötti, tíz 60 és 69 év közötti, tizenhat 70 és 79 év közötti volt, tizenegy beteg életkora pedig meghaladta a 80 évet. A 47 személy közül 45-nek társbetegségei voltak, egy személy nem szenvedett más betegségekben, egyikük esetében pedig eddig nem jelentettek más betegségeket.

Romániában a lakosság jelentős része nem veszi komolyan a járványügyi intézkedéseket, ráadásképpen rendszeresek az ezek ellen rendezett tömegtüntetések.

A közvéleményt és a sajtót amúgy sem a járványhelyzet foglalkoztatja leginkább, hanem a szeptember 27-én sorra kerülő helyhatósági választások.

Csehországban a laboratóriumi vizsgálatok kedden 2394 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki, ami a járvány kezdete óta a második legmagasabb napi szám – derült ki a cseh egészségügyi minisztérium honlapján szerda reggel közölt statisztikából. Az igazolt fertőzések napi száma a múlt csütörtökön volt a legmagasabb, meghaladta a 3100-at.

Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 26 500, többségüknél a betegség lefolyása enyhe. Az orvosok szerint aggasztó, hogy gyorsan emelkedik a kórházban kezeltek, valamint a súlyos esetek és az elhalálozások száma.

Száz beteg szeptemberben halt meg

A kórházakban 581-re emelkedett a betegek száma, a súlyos eseteké, amikor a beteget lélegeztetőgépre kell kapcsolni, pedig 115. Mindkét esetben ez az eddigi legmagasabb szám. A járvány már 531 áldozatot követelt. Több mint száz ember szeptemberben halt meg. A járványhelyzet romlása miatt hétfőn felújították az országos válságstáb tevékenységét, amely koordinálja a szükséges intézkedéseket.

100 ezer lakosra 200 fertőzött jut Prágában

Hétfőn lemondott Adam Vojtech egészségügyi miniszter, helyére Roman Prymulát, Vojtech korábbi helyettesét nevezték ki. Prymula bejelentette, hogy csütörtöktől kezdve az eddigi éjfélről este tíz órára hozzák előre a vendéglők, a bárok és a hasonló szórakozóhelyek záróráját. Tovább korlátozzák a kültéri és a fedett csarnokokban tartott sportrendezvényeken részt vevő nézők számát is. Az intézkedések egyelőre két hétre szólnak, és amennyiben meghozzák a várt eredményt, megszüntetik őket. A járványhelyzet továbbra is a fővárosban, Prágában a legrosszabb, ahol százezer lakosra már több mint 200 fertőzött esik. Tekintettel a helyzetre, már majdnem kéttucatnyi ország a legkockázatosabb vörös zónába sorolta Csehországot. A cseh külügyminisztérium közlése szerint ezt tette kedden Hollandia, míg szerdán a német döntés bejelentése várható. Ezek alapján a csehek csak negatív vírusteszttel utazhatnak az adott országokba, vagy odaérkezés után karanténba kell vonulniuk.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Házasság első látásra: csalódott a menyasszony, nem ilyen férjet akart

origo.hu

Indulhatnak a NATO-csapatok az orosz határ közelébe

borsonline.hu

Hamarosan indul a forgatás: Stohl Andrást követelik a kommentelők az Ázsia Expressz új évadába – íme a többi favorit

mandiner.hu

Szökevény székelyek – lenyűgöző új elmélet született a székelyek eredetéről

ripost.hu

Újabb legenda távozott: elhunyt a népszerű rockbanda frontembere - Videó

vg.hu

Valami eltörött: a magyarországi Spar kivonulásáról beszélt az osztrák anyacég vezérigazgatója – „Harcolunk”

origo.hu

Újabb hatalmas botrány Harry herceg körül, milliókat követelhet a pornós domina

mindmegette.hu

Ez Rácz Jenő kedvenc süitje - nem hiszed el, milyen pofonegyszerű!

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Liu Shaolin Sándor megforgatta a magyarok szívében a kést

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Mindenkit meglepett Kulcsár Edina, bejelentette a nevet

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Hány évet kaphat, mivel vádolhatják meg Osváth Zsoltot?

POLITIK

Gyermekpornográfia: Osváth Zsolt megint próbálja elkenni az ügyet

POLITIK

A NATO bevetése Ukrajnában súlyos következményekkel járhat

POLITIK

Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK

Ezért akar Macron NATO-csapatokat Ukrajnába

POLITIK

Erről szól valójában az ukrán háború?