NÍNÓ

Eladta a házát a brutálisan meggyilkolt óvónő özvegye

Eladta a közös házukat a másfél éve brutálisan meggyilkolt 56 éves óvónő, A. Hajnal férje, István.
  • Szerző: Ripost

Az asszonyt a házuktól nem messze, az utcán lőtte le L. József (69), mert képtelen volt elfogadni, hogy lánya Hajnal kisebbik fiához költözött, a család békásmegyeri házába. A tettest tavaly decemberben 20 év fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék, ám az ügyészség és L. József is fellebbezett. A tárgyalás most a rendkívüli ítélkezési szünet miatt elmaradt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hajnal özvegyen maradt férje a Blikknek nyilatkozott a terveiről.

„Elmentem volna a tárgyalásra, de nem volt. Nem könnyű látni azt az embert, aki elvette tőlem a feleségemet, de ki kell állnom Hajnalért és az igazságért. Hiszek abban, hogy nem lehet más ítélet a végén, mint hogy soha többet nem jöhet ki a börtönből” – kezdte a Blikknek az özvegyen maradt István.

A tettes az elsőfokú tárgyaláson

„Már csak én lakom itt egyedül ebben a nagy házban, Ákos fiam és a barátnője elmentek, nekem meg nagy ez a 90 négyzetméteres ház, meg sok a rossz emlék. Már el is adtam, még fél évig maradok itt, utána kiköltözöm a Pilisbe, ott a nagyobbik fiam és a családja közel lesznek hozzám.”

Kiderült: a gyilkos férfi végül elérte, amit akart: a fiatalok között sok a konfliktus Hajnal halála miatt, és már a szakítás is szóba került náluk. István erre az eshetőségre is készül.

„A ház árából szeretném támogatni Ákost, hogy tudjon magának házat venni, és ha szakít a barátnőjével, akkor legyen hová mennie. Régebben engem hibáztatott az édesanyja haláláért, mostanában viszont a párját, hiszen az ő apja végzett Hajnallal. Sokszor sajnálom azt a szegény kislányt, de a fiataloknak kell tudniuk, mi a jobb, és ha az a szakítás, akkor így kell történnie.” – fejtegette a lapnak.

A férfi sokszor úgy érzi, egyedül van a fájdalmával, ugyanis fiaival nem tud beszélni arról, mit él át. Gyakran jár ki a temetőbe a feleségéhez.

„A fiaim nem engedik, hogy beszéljek a gyászról, ha fel is hoznám a témát, egyből leállítanak. Nekik is nehéz, ők sem dolgozták fel a történteket. A nagyobbik unokám még emlékszik a nagymamájára, sokat kérdez is róla, így él velünk még mindig az emléke” – mondta elcsukló hangon István, aki reméli, hogy másodfokon is mielőbb ítélet születik felesége gyilkosának ügyében.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?