Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2020.02.19.

Egyre többet követelnek, lépésről lépésre hódítanak

Svédország mindent megad a bevándorlóknak, mégis ők azok, akik támadják az országot. A migránsok elképesztő dolgokat követelnek és lépésről lépésre haladnak.

Külön idősávért kampányol egy kisváros uszodájában a helyi muszlim közösség, amikor csak nők mehetnének be és a dolgozók is csak nők lennének. A javaslat nem csak a politikusok és a helyiek, de az LMBT-közösség tetszését sem nyerte el, akik szerint ez diszkrimináció a férfiak ellen és egyébként is csak az adófizetők pénzén valósulhatna meg.

Egy másik svéd városban azért panaszkodnak a muszlim szülők, mert az iskolában túl sokszor adnak számukra tiltott sertéshúst – helyette inkább adhatnának marhahúst a gyerekeknek szerintük.

A migránsok követeléseire jó példa egy iskola Halmstadban, ahol a menzán minden nap egyféle ételt szolgálnak fel. Ez ellen akarnak fellépni most a muszlim szülők, akik azt sérelmezik, hogy nem ajánlanak alternatívát gyerekeiknek az iskola étkezdéjében azokon a napokon, amikor sertéshús van. Sőt, az ügyben egyenesen az ombudsmanhoz akarnak fordulni, mert szerintük az iskola ezzel megsérti a vallásszabadságot.

Az egyik anyuka, Nour Kiswanson szerint nagyon sok tanulót érint a sertéshús problémája, amit lehetne például csirke- vagy marhahússal helyettesíteni. A nő az SVT Newsnak azt is elmondta az üggyel kapcsolatban, hogy mindannyian fizetnek a napközi ellátásért, ezért fontos, hogy mindenki ugyanolyan jó kiszolgálásban részesüljön.

Szembekerült egymással a muszlim és az LMBT közösség a svédországi Västervikben is, miután az előbbi külön idősávot akar a helyi uszodában a nők számára. Szerintük a zárási idő után kellene beiktatni a külön idősávot a nőknek, és ekkor csakis női dolgozók lehetnének az uszodában. Erre azért lenne szükség, hogy jobban megvalósuljon az egyenlőség a társadalomban, legalábbis erre hivatkozik a szervezet, akik szerint főleg a muszlim nők számára lenne fontos a külön idő. Ők ugyanis nem mennek akkor uszodába, ha férfiak is vannak ott. A kezdeményezés egyébként nem egyedi, Viskaforsban már például az is megvalósult, hogy vasárnap délelőtt csak szír nők vannak az uszodában.

Nemtetszését fejezte ki a helyi LMBT közösség is. Ők egyenesen aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy megakadályozzák a javaslat megvalósulását. Elnökük, Frederik Garlénnel beszélt a helyzetről, elmondta, szerinte a javaslat erősen diszkriminatív. Nem lehet egy teljes embercsoportot kizárni valaminek, most éppen egy uszodának a használatából, mert ez egyáltalán nem segíti elő az egyenlőséget.

Feltette a kérdést, hogyha az elképzelésük megvalósul, akkor a női idősávban elmehetnének-e az uszodába a leszbikus és a transznemű nők is. Erre azonban nem kapott választ. Az LMBT közösség vezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy egy zárás utáni nyitva tartás plusz pénzbe kerül, amit az adófizetők pénzén tudnak csak kifizetni.

Szerinte a migránsok elképesztő dolgokat követelnek, erre pedig példákat is hozott. Amikor korábban egy menedékközpontban dolgozott, az ott lakók egyszer csak elkezdték követelni, hogy svéd helyett inkább arab kenyeret adjanak nekik. Ezt teljesítették is a központban, ráadásul olcsóbb is volt ez a megoldás. Ezután azonban már az összes ételre elkezdtek panaszkodni a migránsok, azt mondták a svéd ételekre, hogy azok gusztustalanok és csak állatok eszik meg. De Frederik egy olyan esetről is beszámolt, amikor az ellenőrzés előtt a központban lakó migránsok direkt a földre ürítettek, abban reménykedve, hogy ha ezt meglátják, majd saját házat kapnak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

magyarnemzet.hu

A bukott szocialista kormányfő Zamárdiban tölti a nyugdíjas éveit

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

travelo.hu

Mintha idegenek lények lennének - A Kilimandzsáró különleges fái

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

Kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a Kossuth Lajos utcában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

POLITIK

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra